Szakdolgozók ünnepeltek

Tizenkilencedik alkalommal volt házigazdája a Szent Pantaleon Kórház az Egészségügyi Szakdolgozók Tudományos Értekezletének, mely a Városháza “C” épületében került megrendezésre május 12-én. A Szent Pantaleon Kórház menedzsmentje és ápolásvezetése, a „Minőségi Ápolásért” Alapítvány és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Fejér Vármegyei Területi Szervezete által szervezett konferencián szép számmal vettek részt a rendezvényre regisztrált egészségügyi dolgozók.

Május 12-e jeles dátum az egészségügyi dolgozók számára. Az ápolóképzés kiemelkedő alakja, Florence Nightingale tiszteletére lett ez a nap az Ápolók Nemzetközi Napja, mivel a már életében legendává vált brit ápolónő e napon született 1820-ban.
Ezen ünnepélyes alkalmat megragadva és Florence Nightingale tetteire, szavaira emlékezve fejezték ki köszönetüket a rendezvény megnyitójában felszólaló vezetők, szervezők az egészségügyi szakdolgozóknak. A hallgatóságot elsőként dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő, majd dr. Jobbágy Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója köszöntötte. A szakdolgozói kamara képviseletében Bokorné Sike Erika vármegyei területi elnök mondta el köszöntőjét, mielőtt a kórház ápolási igazgatója, Erdély-Franyó Anna megnyitotta az értekezletet.

Folytatásként a Móricz Zsigmond Általános Iskola Kamara Kórusa kedveskedett műsorával, Szigethy Adrienn tanárnő vezetésével.

Az ünnepség kiemelkedő eseményeként elismerések átadására is sor került.

A MESZK elismerő oklevelét kapta elhivatottságáért két fiatal pályakezdő ápoló:
Kőműves Emese a neurológiai osztályról és Szajkó Gréta a traumatológiai osztályról.
(MÉLTATÁSOK)

A „Minőségi Ápolásért” Alapítvány által létrehozott „Minőségi Szakdolgozó 2023.” díjat az alapító kuratóriumától vehették át alábbi munkatársaink:

Csordás Józsefné ápoló a pszichiátriai osztályról
Pánczélné Kurucz Mária ápoló a krónikus belgyógyászatról
Szabóné Fogarasi Rita ápoló a belgyógyászati osztályról
Ürmös Zoltánné ápoló a neurológiai osztályról
Winiarczykné Dániel Sarolta ápoló a gyermekosztályról

(MÉLTATÁSOK)

Az ünnepi perceket követően vette kezdetét a szakmai nap tudományos része, melynek keretében két szekcióban, az egészségügyi ellátás sokrétűségéből fakadóan többféle témában, kilenc előadást hallgathatott meg a közönség, az aneszteziológiai és intenzív betegellátó osztály vezető főorvosa, dr. Németh Zoltán nyitóelőadása után.

A nap végén a Szent Pantaleon Kórház bíráló bizottsága döntött az előadások díjazásáról. A szakmai zsűri véleménye alapján született eredményt és indoklását Erdély-Franyó Anna ápolási igazgató ismertette. Méltatta az előadások magas színvonalát és gratulációját fejezte ki a pályamunkák készítőinek, legfőképpen az alábbi díjazott dolgozatok előadóinak:

Az ápoló-beteg kommunikáció a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézetben – Fehér Gabriella – Sürgősségi Betegellátó Osztály

A mindennapi urológiai gyakorlatban alkalmazott speciális vizelet deviálási formák (urosztóma behelyezés) során fellépő szakápolói feladatok, urosztómát viselő páciensek és hozzátartozóik edukációja – Horváth Zsuzsanna – Urológiai Osztály

A váltott műszakban dolgozó férfiak tápláltsági állapota, táplálkozása és egészségmagatartása – Szabó Gréta – Egészségfejlesztési Iroda

Gratulálunk elismerésben részesült és díjazott munkatársainknak!
Köszönet az ápolók munkájáért, melyhez további sok sikert, jó egészséget kívánunk!