Főigazgatói köszöntőA Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház nevében köszöntöm a Tisztelt Látogatót!

Kórházunk Dunaújváros és környéke járó- és fekvőbeteg szakellátását, valamint krónikus gondozását végzi. Intézményünk fekvőbeteg-ellátó feladatait 493 aktív- és 188 krónikus ágyon, a járóbeteg-szakellátást és gondozást 2650 órában végzi. Szakmai palettája messze meghaladja egy városi kórházét, inkább egy kisebb megyei kórházzal hasonlítható össze. 17 fekvőbeteg-ellátó szakmában végzünk gyógyítást és rehabilitációt, a járóbeteg-ellátásban pedig 52 szakmában működünk. Területi ellátási kötelezettségünk döntően Fejér megye Dunával határos sávját fedi le, de átnyúlik Tolna megye északi és Bács-Kiskun megye nyugati részére is.
Az akut betegeket Sürgősségi Betegellátó Osztályunkon fogadjuk. Többfunkciós közösségi kórházként kiterjedt diagnosztikai tevékenységet végzünk (128 szeletes CT, digitális röntgen és egyéb képalkotó, ultrahang, labor, szövettan) és sokszínű terápiás lehetőséggel is élünk. Külön kiemelném az ortopédiai nagyízületi protézis műtéteket, a szemészet szinte teljes spektrumát lefedő, szemlencse, hátsó szegment és retinasebészetet, vitrectomiát is magában foglaló műtéteinket, az urológia kiterjedt endoszkópos műtéteit, a radikális nőgyógyászati daganatos műtéteket, a plasztikai sebészetet. Magas szintű a laparoscopiás tevékenység a sebészetben, nőgyógyászatban. A fül-orr-gégészeti osztályon kiemelendő a fej-, nyak- és parotis sebészet.  Megyei szintű intenzív, szemészeti és infektológiai osztályt működtetünk. A belgyógyászati területen a gasztroenterológia, kardiológia, a diabetológia emelendő ki és színesíti a palettát a haematológiai, endokrinológiai, immunológiai ellátás is.
 
Családias, barátságos intézmény képét mutatjuk, nagy hangsúlyt fektetünk a megfelelő kommunikációra, betegbarát megoldásokra. Intézményünk több családbarát díjjal is büszkélkedhet: a „Családbarát munkahely” címmel, három betegellátó osztályunk – a fül-orr-gégészeti osztály, a szülészet-nőgyógyászati osztály és az urológiai osztály – „Családbarát Kórházi Osztály” elismeréssel.
 
A szülészet-nőgyógyászati osztályon teljes körűen megvalósítottuk a „rooming in” lehetőséget (újszülött elhelyezése az anyával együtt), biztosítjuk az apás szülések lehetőségét, szülés előkészítő tanfolyamokat szervezünk, aktívan részt veszünk a „Születés hete” rendezvénysorozaton. Messzemenőkig propagáljuk és segítjük a csecsemők minél teljesebb körű anyatejes táplálását. Az osztály az elmúlt években már számos, a családbarát értékrendet támogató fejlesztést és szakmai eredményt valósított meg, így sikerrel nyújtotta be pályamunkáját a „Családbarát Szülészet” pályázati kiírásra, mely 2019-ben újabb fejlesztési lehetőséget eredményezett a még inkább szülő- és bababarát környezet kialakítása érdekében.

Intézményünk 2016-ban és 2017-ben a “MEDICINA FÓRUM” pályázaton a “Városi és Kis Fővárosi Kórházak” kategóriában „KIVÁLÓ VÁROSI KÓRHÁZ” díjat vehetett át. 2016. évben kórházunk sikeresen pályázott a Semmelweis Egyetem Gyakorló Kórháza címre, amit az öt éves felülvizsgálatot követően is megőriztünk.
Szakmai fejlesztéseinket a még magasabb színvonal elérése érdekében végezzük. Európai Uniós pályázat keretében fejlesztettük sürgősségi betegellátó osztályunkat, 2014. októberében átadásra került egy új technológiai tömb, mely magas szintű diagnosztikát és műtéti tevékenységet tesz lehetővé, valamint pályáztunk a központi épületben maradó többi szakma modernizálása, az orvostechnikai eszközpark bővítése, illetve a Rendelőintézet korszerűsítése, a járóbeteg-ellátás fejlesztése érdekében is. Az intézmény az elmúlt években eredményesen pályázott a humánerőforrás szakmai fejlesztésére, képzési programok megvalósítására is. 

 
Bár intézményünket is érinti az országosan tapasztalható orvos- és szakdolgozói hiány, a családias és egymást segítő légkörnek köszönhetően, valamint annak, hogy a vezetés hangsúlyt fektet a megfelelő munkakörülmények kialakítására, kórházunkat ezidáig elkerülte a kezelhetetlen orvos-, illetve szakdolgozó hiány. Szolgáltatásainkat bátran merem ajánlani a területünkön élőknek és az azon túlról jövőknek is. A munkalehetőséget keresők is bátran lapozgassák állásajánlatainkat, szeretettel várjuk őket!

Dr. Jobbágy Lajos
főigazgató

Utolsó frissítés dátuma 2023-05-26