Főigazgatói köszöntőA Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház nevében köszöntöm a Tisztelt Látogatót!

Kórházunk Dunaújváros és környéke járó- és fekvőbeteg szakellátását, valamint krónikus gondozását végzi. Intézményünk fekvőbeteg-ellátó feladatait 493 aktív- és 188 krónikus ágyon, a járóbeteg-szakellátást és gondozást heti 2000 órát meghaladó időtartamban végzi. Szakmai palettája messze meghaladja egy városi kórházét, inkább egy kisebb vármegyei kórházzal hasonlítható össze. A fekvőbeteg-ellátásban 17 szakmai profillal végzünk gyógyítást és rehabilitációt, a járóbeteg-ellátásban és gondozásban pedig több mint 50 szakmában működünk. Területi ellátási kötelezettségünk döntően Fejér vármegye Dunával határos sávját fedi le, de átnyúlik Tolna vármegye északi és Bács-Kiskun vármegye nyugati részére is.

Az akut betegeket Sürgősségi Betegellátó Osztályunkon fogadjuk. Többfunkciós közösségi kórházként kiterjedt diagnosztikai tevékenységet végzünk (128 szeletes CT, digitális röntgen és egyéb képalkotó, ultrahang, labor, szövettan) és sokszínű terápiás lehetőséggel is élünk. Külön kiemelném az ortopédiai nagyízületi protézis műtéteket, a szemészet szinte teljes spektrumát lefedő műtéteket (szürkehályog műtétek pahacoemulsificatioval, műlencse beültetések prémium lencsékkel, vitrectomia, glaucoma ellenes műtétek), az urológia kiterjedt endoszkópos műtéteit, a radikális nőgyógyászati daganatos műtéteket, a plasztikai sebészetet. Magas szintű a laparoscopiás tevékenység a sebészetben, nőgyógyászatban. A fül-orr-gégészeti osztályon kiemelendő a fej-, nyak- és parotis sebészet.  Vármegyei szintű intenzív, szemészeti és infektológiai osztályt működtetünk. A belgyógyászati területen a gasztroenterológia, kardiológia, a diabetológia emelendő ki és színesíti a palettát a haematológiai, endokrinológiai, immunológiai ellátás is.

Családias, barátságos intézmény képét mutatjuk, nagy hangsúlyt fektetünk a megfelelő kommunikációra, betegbarát megoldásokra. Intézményünk több családbarát díjjal is büszkélkedhet: a „Családbarát Munkahely” címmel, „Családbarát Kórház” különdíjjal, négy betegellátó osztályunk – a fül-orr-gégészeti osztály, a szülészet-nőgyógyászati osztály, az urológiai osztály és az infektológiai osztály – „Családbarát Kórházi Osztály” elismeréssel.

A szülészet-nőgyógyászati osztályon teljes körűen megvalósítottuk a „rooming in” lehetőséget (újszülött elhelyezése az anyával együtt), biztosítjuk az apás szülések lehetőségét, szülés előkészítő tanfolyamokat szervezünk, aktívan részt veszünk a „Születés hete” rendezvénysorozaton. Messzemenőkig propagáljuk és segítjük a csecsemők minél teljesebb körű anyatejes táplálását. Az osztály már számos, a családbarát értékrendet támogató fejlesztést és szakmai eredményt valósított meg a még inkább szülő- és bababarát környezet kialakítása érdekében, többek között a „Családbarát Szülészet” pályázatok keretében.

Intézményünk két ízben vette át a „KIVÁLÓ VÁROSI KÓRHÁZ” díjat a “MEDICINA FÓRUM” pályázaton a “Városi és Kis Fővárosi Kórházak” kategóriában, valamint   2016. óta a Semmelweis Egyetem Gyakorló Kórháza címmel is rendelkezik.

Szakmai fejlesztéseinket a még magasabb színvonal elérése érdekében végezzük. Európai Uniós pályázat keretében fejlesztettük sürgősségi betegellátó osztályunkat, 2014. októberében átadásra került egy új technológiai tömb, mely magas szintű diagnosztikát és műtéti tevékenységet tesz lehetővé, valamint eredményesen pályáztunk a központi épületben maradó többi szakma modernizálása, az orvostechnikai eszközpark bővítése, a Rendelőintézet korszerűsítése, a járóbeteg-ellátás fejlesztése, a humánerőforrás szakmai fejlesztése, képzési programok megvalósítása érdekében is.

Bár intézményünket is érinti az országosan tapasztalható orvos- és szakdolgozói hiány, a családias és egymást segítő légkörnek köszönhetően, valamint annak, hogy a vezetés hangsúlyt fektet a megfelelő munkakörülmények kialakítására, kórházunkat ez idáig elkerülte a kezelhetetlen orvos-, illetve szakdolgozó hiány. Szolgáltatásainkat bátran merem ajánlani a területünkön élőknek és az azon túlról jövőknek is. A munkalehetőséget keresők is bátran lapozgassák állásajánlatainkat, szeretettel várjuk őket!

Dr. Kővágó Levente
m.b. főigazgató

Utolsó frissítés dátuma 2024-03-13