Betegfelvételkor szüksége lesz rá…A felvételével kapcsolatos teendőket az ellátását végző osztályon intézzük.

Felvételkor szüksége lesz rá...

  • személyi igazolványára,
  • társadalombiztosítási kártyájára, vagy hatósági bizonyítványára az ún. TAJ-számmal,
  • orvosi beutalójára.

Kérjük, hogy hozza magával előző zárójelentéseit, illetve vizsgálati leleteit, jelenleg szedett gyógyszereinek listáját, feljegyzést az esetleges gyógyszerérzékenységről.

Gyógykezelése alatt szüksége lesz még az alábbi személyes tárgyakra:

  • tisztálkodási eszközök (szappan, törölköző, fogmosó készlet, WC-papír, papír zsebkendő),
  • kényelmes hálóruha, köntös (bizonyos beavatkozások és kezelések idejére kórházi ruhát biztosítunk),
  • papucs vagy más lábbeli,
  • evőeszközök, pohár, bögre

Kérjük, hogy csak nélkülözhetetlen értéktárgyait hozza magával. Értékeit kívánsága szerint magánál tarthatja, vagy értékleltár felvétele után átadhatja az osztályon kijelölt felelős személynek, a kórház csak ebben az esetben vállal értékeiért felelősséget.

A felvétel során az orvos és az ápoló által feltett részletes, személyes kérdések gyógyítási és ápolási tervének elkészítését szolgálják. Az érvényes jogszabályoknak megfelelően nagy hangsúlyt fektetünk egészségügyi és személyes adatainak védelmére. A betegek tájékoztatása érdekében dolgozóink névtáblát hordanak.

A biztosítással rendelkező betegek ellátásán túl olyanokat is fogadunk, akik nem a körzetünkhöz tartoznak, illetve nincs biztosításuk. Számukra a fizetési feltételeket az osztályokon, honlapunkon található árlisták tartalmazzák.

A magyar állampolgár térítésmentes megelőző-gyógyító ellátásra jogosult a TB-kártya bemutatása ellenében. A TB-kártyát a felvételkor kell leadnia. Teljes térítési díjat köteles fizetni az a magyar és külföldi állampolgár, akinek nincs Magyarországon érvényes biztosítása. Az a beteg, aki nem hozza magával az érvényesített biztosítási kártyáját, vagy azt 10 napon belül felhívás ellenére nem mutatja be, úgy kell tekinteni, mintha nem lenne biztosítva. Nem fizet térítési díjat az a külföldi ápolt, akinek kormányával a Magyar Köztársaság Kormánya nemzetközi szerződést kötött.

A beteget akkor bocsátjuk el, ha már nem szorul intézeti gyógykezelésre. Kezelőorvosa tájékoztatja Önt arról, hogy a kórházi kezelést mikor tekinti befejezettnek. Amennyiben állapota azt szükségessé teszi, mentővel szállítják haza. A távozáskor a kezelőorvos átadja Önnek a zárójelentést és a kórházi tartózkodásról szóló igazolást is.
Az elbocsátás napján reggelit adunk.

Őszintén reméljük, hogy szolgáltatásainkkal elégedetten, s gyógyultan távozik kórházunkból.