LeletkiadásDiagnosztikai szakrendelésein készült leletek kiadása

A Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros diagnosztikai szakrendelésein készült leletek kiadása:

Tisztelt Páciensünk!

Van néhány olyan diagnosztikai vizsgálat, amelynek leleteit nem közvetlenül a vizsgálat végén kapja kézhez. A lelet átvételének legkorábbi időpontjáról a vizsgálatot végző asszisztens tájékoztatja.

Röntgen, mammográfiai, CT, tüdőszűrő, EKG leletkiadás helye és ideje:
Rendelőintézet recepciója, hétfőtől péntekig 7-15 óráig

Vértranszfúziós osztályon (Véradó) végzett vizsgálat leletkiadás helye és ideje:
Rendelőintézet 2. szint, Vértranszfúziós osztály hétfőtől péntekig 12.30-15.30-ig

Amennyiben Ön nem tudja személyesen átvenni leletét, az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 24. §-a alapján lehetősége van teljes bizonyító erejű magánokiratban meghatalmaznia valakit, aki Ön helyett így jogosulttá válik a dokumentum átvételére.

Az alábbi linkre kattintva letölthető a „Meghatalmazás” , melyet 1 példányban kitöltve a leletkiadás helyszínén átnyújtva átvehető a lelet. A „Meghatalmazás” nyomtatvány az intézmény információs pultjainál, illetve a vizsgálatvégzés helyén papíralapon is elérhető.

Amennyiben Önnek többféle olyan vizsgálata is volt (pl. EKG és röntgen), amelynek leleteit ugyanazon a helyen (a Rendelőintézet recepcióján) adják ki és a meghatalmazott egy időpontban fogja átvenni az összes leletet, elegendő 1 meghatalmazást kitölteni. A Vértranszfúziós osztályon elkészült lelet átvételéhez külön meghatalmazás szükséges.

Mind a személyesen, mind a meghatalmazott útján történő leletkiadáskor kérjük bemutatni az átvevő fényképes személyazonosító okmányát!


Laborleletek kiadása:

A laboratóriumot külső szolgáltató, a SYNLAB Hungary Kft. működteti. Az általa készített leletek a laborvizsgálat helyszínén, a Rendelőintézet IV. szintjén vehetők át.
Amennyiben nincs lehetősége személyesen átvennie laborleletét, a laboratóriumban kérhető meghatalmazás nyomtatvány vagy az alábbi linkre kattintva letölthető: https://www.synlab.hu/lakossagi/leiras/letoltheto-dokumentumok Link

Tájékoztatjuk, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) online felületén nemcsak a beteg kezelőorvosa, de a lakossági portálon keresztül maga a beteg számára is elérhetőek a leletek.