Sebész főorvosunk megyei elismerése

Dr. Rombauer Edit, általános sebészeti osztályunk osztályvezető főorvosa, május 17-én a Mórón megrendezett Vármegyenapon, dr. Berzsenyi Zoltán Díjban részesült.

A Fejér Vármegyei Önkormányzat által alapított díjat főorvos asszony a Szent Pantaleon Kórházban több mint négy évtizede végzett kimagasló munkája, példaértékű emberi kvalitásai elismeréseként vette át.

Dr. Rombauer Edit 1982-ben szerezte általános orvosi diplomáját a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, munkahelye azóta a Szent Pantaleon Kórház Sebészeti Osztálya. 1986-ban általános sebészeti szakvizsgát tett, majd 2004-ben klinikai onkológiai szakképesítést szerzett. 1994-ben adjunktusi, 2005-ben főorvosi kinevezést kapott. 2010-től a sebészeti osztály megbízott, majd 2011-től kinevezett osztályvezető főorvosa.

Munkája során a korszerű sebészeti elvek alkalmazását, új műtéti technikák és sebészeti megoldások bevezetését szorgalmazza, így többek között a mai szakmai irányvonalaknak megfelelő minimál-invazív beavatkozások, laparoszkópos – endoszkópos műtéti eljárások egyre újabb területekre történő kiterjesztését.  Az onkológia területén a műtői operatív tevékenységen kívül az Onko-Team vezetését is ellátja. Szakmai ambícióját tudományos előadásai, valamint önképző tanulmányútjai jelzik.

Felelősségteljes, sokoldalú, széles látókörű és nagy tapasztalattal rendelkező szakorvos. Önzetlen segítőkészsége, kollegiális magatartása, szakmai korrektsége miatt munkatársai nagyra becsülik. Munkáját a jó felkészültségen alapuló gondos, körültekintő, fáradhatatlan munkavégzés jellemzi. Osztályos és műtéti tevékenysége során a betegekkel szemben megnyilvánuló nagyfokú empátiája és humánuma mutatkozik meg.

2010-ben Szent Pantaleon Emlékérem kitüntetésben, 2014. évben „Dunaújváros Egészségügyért” díjban részesült. 2011-ben az Astellas Pharma és a MOTESZ (Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége) az orvosi hivatás elismerésére pályázatot hirdetett. A szakmai bírák döntése alapján 79 orvos vehetett részt a közönségszavazáson és aki a legtöbb voksot kapta, az vehette át a pályázat közönségdíját. Ebben a szűk körben ott volt főorvosnő is, mert az Astellas-díjra felterjesztette egy harminc éves fiatal nőbetege.

Dr. Rombauer Edit főorvos kórházunk elismert és megbecsült szakembere, aki szívvel-lélekkel dolgozik Dunaújváros és környéke lakosainak ellátásáért. Büszkék vagyunk, hogy az emberek felé tett szolgálata, szakma iránti alázata és pótolhatatlan gyakorlati tudása megyei szinten is elismerésre került.

Gratulálunk főorvos asszonynak a díjhoz, munkájához jó egészséget, további sok sikert kívánunk!