Pályaorientációs nap általános iskolásoknak

Kórházunk szervezésében 2023 tavaszán a város két általános iskolájába – a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskolába és a Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézményébe – látogattak el oktatási kollégáink, ahol pályaorientációs tájékoztatót tartottak a 7. osztályos gyerekeknek az egészségügyi szakmák népszerűsítése céljából. Ennek keretében a diákok megtekintették a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara kampányfilmjét.

Ezt követően intézményünk május 17-én nyílt nap keretében fogadta az egészségügy bármely területe iránt érdeklődő diákokat. A két iskolából 21 tanuló látogatott el kórházunkba. A program során betekintést nyerhettek a traumatológiai osztályon folyó munkába, a szülészet-nőgyógyászat életébe, megtanulhatták a higiénés kézfertőtlenítést, az egészségfejlesztési irodában pedig az alapszintű újraélesztéssel, valamint az egészséges táplálkozás alapjaival ismerkedhettek.

A gyerekek érdeklődőek voltak, visszajelzéseik alapján nagyon jól érezték magukat ebben a pár órában. Többen gondolkodnak azon, hogy az egészségügy irányában folytatják tanulmányaikat.