Lélegeztető eszköz a gyermekosztálynak

Kórházunk gyermekosztályának sokadszor nyújt segítséget a Mosolyért Egyesület, a helyi adományozó cégekkel együttműködve.

Az igazgatóság és a csecsemő és gyermekosztályunk osztályvezetőjével egyeztetve, idén egy Neopuff csecsemő lélegeztető készülék megvásárlását kértük a Mosolyért Egyesülettől. Az egyesület hatékony munkájának és az adományozók támogatásának köszönhetően a készülék, valamint ennek az eszköznek a használatához szükséges teljes hálózati kiépítésének finanszírozása megvalósulhatott.
A Neopuff készülék könnyen használható, manuális, gázzal hajtott lélegeztető eszköz, mely pontos és ellenőrzött újraélesztést biztosít az újszülötteknek a szülőszobán, vagy az intenzív osztályon.
Egy szülés során a két legfontosabb dolog, amit mindenképpen biztosítani kell az újszülött számára: a megfelelő hőmérséklet és a stabil légzés. A légzési funkció zavartalan beindulását és működését számos tényező befolyásolhatja: egy elzáródott légút, egy veleszületett betegség, vagy akár egy magzatvízzel megtelt tüdő. Születéskor pár perc áll az orvosok rendelkezésére, hogy felmérjék az újszülött állapotát, és megkezdjék az életmentő beavatkozást. A jelenleg kapott pozitív nyomású lélegeztető eszköz a gyermekosztályunk koraszülött részlegén kap helyet.

Az újonnan beszerzett modern orvostechnikai eszközt, Sós-Nagy István a Mosolyért Egyesület elnöke adta át dr. Yousif Mahmood Abdulaziz osztályvezető főorvosnak, és Krizerné Virág Szilvia osztályvezető főnővérnek. Az átadásra meghívást kaptak az adományozók is, közülük páran jelen voltak. Az ünnepélyes sajtónyilvános eseményen részt vett, és köszönetét fejezte ki az adományozóknak, és az egyesület munkatársainak dr. Jobbágy Lajos főigazgató és dr. Kővágó Levente orvosigazgató is.