Közel ezer plüsst gyűjtöttek össze, a kórházunkban kezelt gyermekeknek

Szeptember elején egy bölcskei kisfiút kezeltek a sürgősségi traumatológiai szakrendelőnkben. ahol csonttörés miatt gipszet is kapott.

A kisfiú anyukája Keresztes-Sztupa Mercédesz, Bölcskén felkereste a Bölcs Kelemen mesés sétáló önkéntesét Botosné Verba Ágnest, akinek a segítségével plüssgyűjtésbe kezdtek, hogy a kórházba érkező ellátásra szoruló gyermekeket valamivel meg tudjuk vigasztalni, vagy jobb kedvre tudjuk deríteni.
A meghirdetést követően másfél hét alatt 990 db szép állapotú plüss érkezett az általuk megjelölt gyűjtőpontokra. A bölcskeiek szinte egy emberként álltak a kezdeményezés mellé, és pár nap alatt több száz plüssöt kaptak Madocsáról, Tengelicről és Baracsról is.

Szeptember közepén Keresztes Flórián a traumatológiai kontrollra anyukájával és Ágnessel két autóval és több zsák plüssel érkeztek. Az óriási mennyiségű plüssből nemcsak a sürgősségi traumatológiai szakrendelés, hanem a csecsemő és gyermekosztály, valamint a Fül-Orr-Gégészeti osztályunk is kapott, olyan osztályok, ahol gyermekeket kezelnek és vigasztalásként „ajándékot” választhatnak.

Mindezen felül Ágnestől kaptunk egy táblát, melyet a gyermekosztályon kihelyeztünk. A táblán van egy QR kód, melyről egy leolvasó applikáció segítségével mesét tudnak hallgatni a gyermekek.

Az általunk kezelt gyermekek nevében is köszönjük a szervezőknek és az adományozóknak a játékokat.