Ismét hőségriadó

2022. július 20-án éjféltől kezdődően, július 23-án éjfélig az ország egész területére III fokozatú hőségriasztást rendelt el a helyettes országos tisztifőorvos.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlásának figyelembevétele mellett az összes tényező számbavétele alapján dr. Szabó Enikő helyettes országos tisztifőorvos az ország egész területére vonatkozóan 2022. július 20-án szerdától III. fokú hőségriasztást rendelt el. A hőségriasztás 2022. július 23-án szombat éjfélig tart. Az előrejelzési adatok változása esetén a készültség időtartamának meghosszabbítása, vagy fokozása előfordulhat, a jelen előrejelzési adatok alapján azonban kedd éjfélkor a hőségriasztás automatikusan érvényét veszíti.

Szakdolgozóink fokozottabban figyeljenek arra, hogy a kórházban fekvő betegek, illetve a járó-beteg szakrendelésen várakozók kellő mennyiségű folyadékkal legyenek ellátva. A szakrendeléseken illetve az osztályokon külön asztalkán kihelyezett egyszer használatos poharakból vizet fogyaszthatnak a betegek illetve a látogatók.

Kánikula idején nem csak a betegek, hanem az egészséges felnőttek, a gyermekek valamint idősebb emberek megfelelő mennyiségű folyadék bevitelére is fokozottabb figyelmet és türelmet kell szentelnünk. Vigyázzunk magunkra és a környezetünkben élőkre!