EFOP-1.10.2-17-2017-00052A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet egészségügyi humánerőforrás fejlesztése

Projekt azonosítószám: EFOP-1.10.2-17-2017-00052

Projekt címe: A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet egészségügyi humánerőforrás fejlesztése

A Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2018.03.01.
A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2020.02.29.
A Projekt összköltsége 144 032 619 Ft,
A támogatási intenzitás 100%

A támogatás formája: vissza nem térítendő
Pályázattal kapcsolatos sajtóanyagok
Pályázattal kapcsolatos képek
A projekt részletes bemutatása:
Jelen projekt az egészségügyi humánerőforrás fejlesztését célozza meg, több témán keresztül.

Intézményi létszámbővítés:
A tartós munkaerőhiány miatt a minőségi ápolást, és az izolációt igénylő betegek ellátásának javítására szakápolók számának növelése 5 fővel. Pályáztunk 5 fő hiányszakmában dolgozó szakorvos, szakorvosjelölt felvételére és kiterjed kiemelten a csecsemő-és gyermekgyógyászat, radiológia, belgyógyászat, fül-orr-gégészet, gasztroenterológia, pszichiátria szakterületekre.

A foglalkoztatás teljes, vagy részmunkaidőben, közalkalmazotti, illetve egyéb jogviszonyban történik.

Mobil teamek létrehozása:

Mobil teamek:
Mozgásszervi Rehabilitációs Mobil Team: Célja az intézménybe kerülő (de nem a Mozgásszervi Rehabilitációs, Neurológiai, illetve Traumatológiai Osztályon) mozgásterápiát igénylő betegek körében végeznek mobilizálást, aktív, passzív mozgatást, tornásztatást a kórház fekvőbeteg-ellátó osztályain.

Decubitus Mobil Team: Feladata a decubitus prevenció és ellátás segítése a kórházban fekvő betegek körében, a decubitus stádiumának megfelelően szakmai ajánlások figyelembe vételéve határozzák meg a felfekvés kezelési feladatait, a szükséges kötszerek elrendelését. A decubitus prevencióban és kezelésben érintett egységek ápolóinak képzést szerveznek a szükséges feladatokról a team tagjai. A team tagjai között dietetikus is tevékenykedik.
Stomaterápiás Mobil Team: Célja a stomaképző műtétet követően a betegek oktatása, a stoma ápolásához szükséges segédeszközök biztosítása. Feladataik a stoma környezetének és átjárhatóságának ellenőrzése, a stomás beteg gondozása, a szükséges segédeszközökkel történő ellátása, az eszköz helyes használatának ellenőrzése.
Diabetes Mobil Team: Célja a kórház területén előforduló diabeteses betegek edukációja. Részletesebben: az eszközök helyes használatának oktatása (insulin adagoló pen-ek, vércukormérő készülékek), diétás tanácsadás.
Infekciókontroll Mobil Team: Célja és feladata az intézmény fekvőbeteg-ellátó osztályain meghatározott munkaterv és szempontrendszer alapján surveillance tevékenység végzése.
Táplálkozási Mobil Team: Célja az intézményben figyelemmel kísérni a betegek tápláltsági állapotát és szükség esetén egyénre szabott diéta meghatározása.
Újraélesztési Mobil Team: Célja az intézmény területén meghatározni az újraélesztés feltételeit, a kórházi szintű oktatás megszervezése és lebonyolítása.

Többletteljesítmény nyújtók foglalkoztatása: A 66/2011. (XII. 13.) NEFMI rendelet értelmében az egészségügyi szakdolgozó bizonyos tevékenységeket a szakképesítésen alapuló kompetenciák alapján orvosi elrendelésre, az orvossal együttműködve végezhet, valamint orvosi elrendelésre önállóan is elláthat. Intézményünkben írásos felhatalmazással rendelkeznek azok a szakdolgozók, akik alkalmasak arra, hogy plusz feladatokat kapjanak (a törvényi előírásoknak megfelelően). A felhatalmazás a munkaköri leírás kötelező melléklete, melyen részletesen felsorolásra kerülnek a tevékenységek és az adott osztály osztályvezető főorvosa és a munkáltatói jogkör gyakorlója hagyja jóvá.

Kapcsolat:
Szent Pantaleon Kórház – Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi S. u. 4-6.
Tel.: 06-25-550-550
kommunikacio@pantaleon.hu