„Dunaújváros Egészségügyéért Díj” átadása 2022

A Városháza közgyűlési termében, ünnepélyes keretek között, a közgyűlés előtt december 15-én a kórházunk összevont belgyógyászati osztály kollektívája kapta a “Dunaújváros Egészségügyéért” díjat 2022-ben.

A méltatás és a díjátadást követően a Diótörőből részleteket táncoltak a Wesley – Da Capo Művészeti Iskola tagjai, majd Pintér Tamás polgármester köszöntötte a vendégeket, és köszönte a díjazott osztály áldozatos mindennapi munkáját.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése évekkel ezelőtt a város egészségügyi ellátásában tevékenykedő és kimagasló munkát végző egészségügyi dolgozók elismerésére hívta életre a Dunaújváros Egészségügyéért díjat. A rendelet értelmében a díjat évente adják ki, általában  decemberben, az év utolsó közgyűlésén – az elismerést egy évben legfeljebb három személynek vagy kollektívának lehet odaítélni. Az elismerés városunk egészségügyi intézményeiben dolgozó, vagy magángyakorlat keretében egészségügyi feladatokat ellátó orvosoknak, illetve közép- és felsőfokú egészségügyi képesítéssel rendelkezőknek, valamint kollektíváknak adományozható.

A 74.dik „Dunaújváros Egészségügyéért” bronz emlékérmet, Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Összevont Belgyógyászati Osztály kollektívájának adományozta.

Büszkén gratulálunk kollégáinknak.