Vármegyei Etikai Bizottsági választás

2023. július 1. és augusztus 15. napja között Vármegyei Etikai Bizottságok tagjainak első választását kell megtartani, az Egészségügyi Tudományos Tanácsról szóló 28/2014. (IV.10.) és az EMMI rendelet 2023. július 1-től hatályos 1/A-1/D. és 17. §-a alapján.

A választáshoz az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) a kijelölt irányító vármegyei intézmények és a budapesti centrumkórházak útján biztosítja a személyi és tárgyi feltételeket. Részletek itt

A rendelet értelmében Vármegyénként 10 állandó és 10 pót tagból álló etikai bizottságokat kell létrehozni. Fejér Vármegyében a szavazás kórházunkban 2023. augusztus 3-án 8-17 óra között az auditóriumban, valamint a Székesfehérváron a Szent György Egyetemi Oktató Kórházban 2023. augusztus 10-én és 14-én 7:30-15:00 óra között lesz megtartva, itt lesz lehetőségük szavazni a Fejér vármegyében aktívan dolgozó orvosok, fogorvosok és egyéb diplomásoknak. Az „egyéb diplomások” a nem orvosi- és egészségtudományi képzési területen szerzett alap szakképesítéssel rendelkező, de egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzésben egészségügyi szakképesítést szerzett következő egészségügyi dolgozók: Klinikai szakpszichológusok (Felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus, Gyermek- és ifjúsági klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus, Neuropszichológiai szakpszichológus, Alkalmazott egészségpszichológiai szakpszichológus), Klinikai biokémikusok; Klinikai mikrobiológusok; Klinikai sugárfizikusok; és Klinikai laboratóriumi genetikusok.

Abban az esetben, ha egy szavazásra jogosultnak több vármegyében is van munkahelye, akkor több vármegyében is szavazhat, de – értelemszerűen – vármegyénként csak egy alkalommal. Vármegyénként mindenki csak egyszer, egy helyen szavazhat. A szavazásra jogosult abban az esetben is csak egyszer jogosult szavazni, ha egy vármegyében több munkahellyel is rendelkezik.  Személyi igazolvány, vagy jogosítvány, vagy útlevél szükséges a szavazáshoz. Fejér Vármegyében 26 jelölt van, minden szavazásra jogosult legfeljebb 10 jelöltre adhat le érvényes szavazatot, kevesebbre szavazhat, amennyiben többre szavaz az összes szavazata érvénytelen lesz.

Éljenek szavazati jogukkal

Utolsó frissítés dátuma 2023-08-01