Sportbál egy nemes ügy érdekében

Kórházunkat támogatják a december 20-dikai jótékonysági karácsonyi sportbállal, amit első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal szerveztek meg.

A sportbált Szatmári Roland, az Ikon kávézó üzemeltetője és barátja Szalontai Péter találta ki és szervezte meg. A városunkban hiánypótló rendezvénynek számító kezdeményezés mögé állt Petrás Gábor a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára azzal a céllal, hogy összehozzák a helyi sportélet szereplőit és a sportszerető közönséget.

A sportbál bevételével a kórház két kórtermét újítjuk fel, ahol ifjúságvédelmi feladatokat látnának majd el szakembereink. Dr. Jobbágy Lajos főigazgató köszönettel fogadta a kezdeményezést és biztosította a szervezőket, hogy fővédnökként részt vesz a rendezvényen és szándékában áll a Neymar-mezre licitálni. Egyre több olyan fiatal van, akik társadalmi beilleszkedési zavarral, vagy éppen az útkeresés miatt addiktológiai problémákkal küszködik. Számukra alakítanánk ki egy olyan komfortos környezetet, ahol gyógyító tevékenységgel segíthetnénk nekik. A kivitelezők szerint körülbelül hárommillió forintra lenne szükség a részleg kialakításához, ezen összeg elérését célozta meg a sportbál.

A belépőket az Ikon kávézóban lehet személyesen megváltani. A bál december 20-án lesz a labdarúgó-stadion különtermében, amely körülbelül 200–250 fős részvételre biztosít lehetőséget. Bronz, ezüst, illetve arany fokozatú (10, 20, 30 ezer forintos) támogatói jegy megvásárlása jelenti a belépőt, amely magában foglalja a svédasztalos vacsorát, az élőzenés mulatságot. A belépőjegy tombolaszelvényként is szolgál, ahol a sportolók által felajánlott emléktárgyakat, például olimpikontornászunk, Kovács Zsófia által felajánlott ajándékcsomagot is kisorsolnak.

A rendezvény jótékonysági vonalának összefogója a „Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoport, amely egy igazán különleges relikviát ajánlott fel. Petrás Gábor, az akciócsoport alapítója elmondta, hogy három sportmezt fognak aukcióra bocsájtani. Mikler Roland és Bulath Anita válogatott kézilabdázók, a dunaújvárosi sporttörténet meghatározó alakjai felajánlottak egy-egy mezt licitálásra, valamint az ikonikus brazil labdarúgó, Neymar nevével fémjelzett válogatott mezre lehet majd a rendezvényen licitálni. A szervezők a Neymar-mez kikiáltási árát háromszázezer forinttal jelentették be, dr. Jobbágy Lajos a sajtótájékoztatón egyből megragadta az alkalmat, és ötszázezer forintos ajánlatot tett a relikviára.