Pályaorientációs fesztivál

Október 20-án a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum immár 6. alkalommal rendezte meg a pályaorientációs fesztiválját.

A Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház, mint a Lorántffy Középiskola duális képzőhelye képviselte magát a rendezvényen.

Kórházunkból Erdély-Franyó Anna ápolási igazgató, a kórház higiénés csoportja és az Egészségfejlesztési Irodánk (EFI) munkatársa vett részt a szakmákat bemutató napon. Az egészségügyi szakmát képviselve a rendezvényen részt vett a Fejér Vármegyei Szakdolgozói Kamara szakképzési referense Lőrinczné Vass Márta, valamint a fekvőbeteg ellátási alelnök dr. Juhászné Bordács Veronika, akik apró ajándékkal és szóróanyagokkal lepték meg az érdeklődőket.

Kórházunk higiénés csoportjának három munkása játékos kéz higiénés oktatásban részesítette az érdeklődő gyermekeket, akik egy speciális gép segítségével ellenőrizhették mennyire tudták szabályosan fertőtleníteni kezeiket.

Az Egészségfejlesztési irodánk munkatársa az egészséges életmód irányára hívta fel a figyelmet. Nagy sikert aratott, hogy egy próbaszemüveg segítségével a tinik kipróbálhatták, hogy alkohol és drog hatása alatt mennyire megváltozik az ember látása. Standunknál az újraélesztést és a sebellátás gyakorlatát is bemutatták próbababákon a kollégák.

Ápolási igazgatónk elmondta, hogy az egészségügyi szakmának nagyon szüksége van a jól képzett, szakmailag felkészült elhivatott utánpótlásra, szeretnénk, ha minél több gyermek választaná ezt a hívatást.