Országos elismerés

Kórházunk munkavállalója Krizerné Virág Szilvia 2023. július 3-án, a Belügyminisztériumban, Semmelweis nap alkalmából megrendezésre kerülő ünnepségen „Miniszteri Elismerő Oklevelet” vehetett át kimagasló szakmai tevékenysége elismeréséül.

Szilvia 34 éve dolgozik a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályán, jelenleg a Szülészet-Nőgyógyászati osztályon.

1988-ban általános ápoló, majd gyermekápoló, illetve pulmonológus-allergológus szakasszisztens végzettséget szerzett. 2019-ben gyakorlati oktató lett. 2011-ben osztályvezető főnővér-helyettes, majd 2017-2022-ig az osztály főnővére. 2023. januárjától az Újszülött osztály főnővér helyettese, 2023. júniusától a Szülészet-Nőgyógyászati osztály koordinátora.

Nagy szakmai tapasztalattal és gyakorlattal rendelkező ápoló, aki kiváló kommunikációs, valamint empátiás készséggel bír. A szakma által támasztott követelményeket szem előtt tartva, folyamatosan fejlődve végzi munkáját. Az elmúlt években sok és nehéz kihívás volt szakmájában az osztály ápolásvezetőjeként.

A COVID járvány számos feladat elé állította a Csecsemő- és Gyermekosztály munkatársait is. Szilvia az új szakmai irányelveknek, a betegellátás körül jelentkező problémáknak, a megváltozott körülményeknek, a sajátos, védőruhában történő munkában, a védőfelszerelésben történő kommunikációban, a jelentkező feladatok megoldásában élen járt az osztály ápolói között. A szükséges költözéseket néhány óra alatt, önállóan levezényelte. Szilvia ebben a kiszámíthatatlan, rengeteg új kihívást jelentő időszakban is a tőle megszokott lendülettel, határozottsággal és precizitással látta el főnővéri feladatait, biztos támaszt nyújtva a beosztott dolgozóinak.

Munkavégzése, szakmai elhívatottsága példaértékű. A kötelező munkavégzésen felül is mindig lehet rá számítani. A kollégákkal való együttműködése, kapcsolata, kedves személyiségének, szakmai tudásának, hozzáállásának köszönhetően mind az osztályon, mind a társosztályokon kiváló.

A betegekkel és a hozzátartozókkal való kapcsolata kiváló, jó kommunikációs képességekkel rendelkezik, empatikus, hozzáállása példaértékű. Szilvia szakmai elhivatottsága a fiatal szakdolgozóknak példaként szolgálhat.

Érdemei alapján az Ápolási Igazgató terjesztette fel Szilviát a Miniszteri Elismerő Oklevél odaítélésére.
Büszkén gratulálunk kollégánk elismeréséhez.