Májusban ismét indul a szülésfelkészítő

Május 7-én kedden, 15 órától ismét kezdődik a szülésfelkészítő foglalkozás, a kórházunk földszintjén lévő auditóriumban. A programhoz menet közben is lehet csatlakozni, minden érdeklődő várandós kismamát, szeretettel várnak a program szervezői, a szülészet nőgyógyászati osztály dolgozói.

Kérjük a kismamákat és kísérőiket, hogy megfázásos tűnetekkel ne látogassák a foglalkozásokat.

A kismamák és a leendő apák életében, kiemelkedő esemény a szülés, a várandósság. Egy nő jelentős testi és lélektani változásokon megy keresztül ebben az időszakban. Ezen változások megértéséhez, megkönnyítéséhez nyújt segítséget a szülészet-nőgyógyászati osztályunk szervezésében megvalósuló szülésfelkészítő tanfolyam. A tanfolyamra látogatók azon túl, hogy megismerhetik az osztály dolgozóit, az előadások meghallgatása közben, vagy utána választ kapnak az őket foglalkoztató kérdéseikre.

Az osztály dolgozói minden várandós kismamának ajánlják a tanfolyamot. Az első előadás 2024. május 7-én kedden 15 órakor kezdődik a kórház földszintjén lévő előadótermében az auditóriumban.

Témakörök a foglalkozásokon:

Élettani változások, életmód és vizsgálatok a várandósság alatt

Szülés-élettani szülés

Szülés-együttszülés

Fájdalomcsillapítás a szülészetben

Szoptatás jelentősége

Az újszülött ellátása

Várandósság, szülés, születés a magzat és az apa oldaláról

Gyermekágyas időszak

A foglalkozásokra látogató kismamák, szakemberek interaktív kiselőadásait hallgathatják meg, majd tőlük kaphatnak válaszokat kérdéseikre. Találkozhatnak: szülész orvossal, védőnővel, szülésznővel, pszichológussal és csecsemős nővérrel.

A tanfolyam az előző alkalmakhoz hasonlóan ingyenes és nem kell előre bejelentkezni!