Hőségriadó

2023. június 21-én éjféltől kezdődően, június 23-án éjfélig az ország egész területére II fokozatú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlásának figyelembevétele mellett az összes tényező számbavétele alapján dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos az ország egész területére vonatkozóan 2023. június 21-én szerdától II. fokú hőségriasztást rendelt el. A hőségriasztás 2023. június 23-án pénteken éjfélig tart. Az előrejelzési adatok változása esetén a készültség időtartamának meghosszabbítása, vagy fokozása előfordulhat, a jelen előrejelzési adatok alapján azonban péntek éjfélkor a hőségriasztás automatikusan érvényét veszíti.

Szakdolgozóink fokozottabban figyelnek arra, hogy a kórházban fekvő betegek, illetve a járó-beteg szakrendelésen várakozók kellő mennyiségű folyadékkal legyenek ellátva. A szakrendeléseken illetve az osztályokon külön asztalkán kihelyezett egyszer használatos poharakból vizet fogyaszthatnak a betegek illetve a látogatók. A kórtermekben a lehetőséghez mérten gondoskodnak az árnyékolásról, valamint az éjszakai szellőztetésről.

Kánikula idején nem csak a betegek, hanem az egészséges felnőttek, a gyermekek, valamint az idősebb, segítségre szorulók esetében a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelére is fokozottabb figyelmet és türelmet kell szentelnünk.
Vigyázzunk magunkra és a környezetünkben élőkre!