„Dunaújváros Egészségügyéért Díj” átadása 2023

A Városháza közgyűlési termében, ünnepélyes keretek között, a közgyűlés előtt december 14-én dr. Kercso Anca Nicoletta kórházunk neurológiai osztályának vezető főorvosa kapta a “Dunaújváros Egészségügyéért” díjat 2023-ban.

A méltatás és a díjátadást követően a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola énekeltek és szavaltak karácsonyi dalokat, verseket, majd a jelenlévőkkel közösen elénekelték a Kiskarácsony című dalt. Az énekkar műsorát követően Barta Endre alpolgármester köszöntötte a vendégeket, és köszönte a díjazott áldozatos mindennapi munkáját.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése évekkel ezelőtt a város egészségügyi ellátásában tevékenykedő és kimagasló munkát végző egészségügyi dolgozók elismerésére hívta életre a Dunaújváros Egészségügyéért díjat. A rendelet értelmében a díjat évente adják ki, általában decemberben, az év utolsó közgyűlésén – az elismerést egy évben legfeljebb három személynek vagy kollektívának lehet odaítélni. Az elismerés városunk egészségügyi intézményeiben dolgozó, vagy magángyakorlat keretében egészségügyi feladatokat ellátó orvosoknak, illetve közép- és felsőfokú egészségügyi képesítéssel rendelkezőknek, valamint kollektíváknak adományozható.

 

A 75.dik „Dunaújváros Egészségügyéért” bronz emlékérmet, Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése dr. Kercso Anca Nikolettának adományozta.

Büszkén gratulálunk kollégánknak.