A SZÍVSN országos betegegyesület bemutatkozása

Országos betegegyesület, amely ma már koordinátori hálózatával valóban az ország egyre több pontján képviselteti magát.

Olyan rendszert épít, amely mind inkább erősíti az ellátórendszer és a betegek közötti kapcsolatot: szakmai tudással, klinikai háttérrel fogja a betegek kezét. Rendszeres szűrésekkel, emberközeli kampányokkal hívja fel minden lehető alkalommal a megelőzés, a korai diagnózis és az egészségtudatosság fontosságára.

A SZÍVSN országos betegegyesületet a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának Astellas díjas diplomás szakdolgozója Bernáth-Lukács Zsuzsanna hozta létre még 2011 májusában. Elsődleges célja egyrészt Magyarországon infarktussal, magas vérnyomással, ritmuszavarral, veleszületett szívbetegséggel, pacemakerrel-, ICD-vel , műbillentyűvel élő betegek önkéntesen csatlakozzanak az egyesület által szervezett előadásokhoz. Másrészt, hogy felhívja a figyelmet a megelőzésre, az időbeni felismerésre és segíteni, hogy a betegek aktívak maradjanak betegségük kezelésében. A betegszervezet küldetése az információhiányból adódó kiszolgáltatottság csökkentése és a betegek, családtagok, érdeklődők számára a megfelelő együttműködés kialakítása. Arra vállalkozott, hogy a Magyarországon maradó, leterhelt kardiológusainkat tehermentesítve, átvegye a paciensek felvilágosítását, tudatos életmód iránti igény kialakítását.

Eddig 1500 tag csatlakozott hozzánk, 36 kampányt, kölcsönzési hálózatot, és 308 előadást tartottunk a szívbetegségek kialakulásáról, kezelési lehetőségeiről, a betegségek utáni életmód megváltoztatásáról. Önt is várjuk, legyen aktív tagunk.
Keresse helyi koordinátorunkat: Gáspár Szilvia gasparszilvia1976@gmail.com
címen.
Elnök: Bernáth-Lukács Zsuzsa diplomás ápoló, kardiológiai asszisztens 0620/825-8076
Elérhetőségeink: www.szivsn.hu, a Hírlevélre a főoldal alján lévő piros felületre lépve tud jelentkezni.
Email címünk: szivsn@gmail.com