50 éve diplomázott orvos köszöntése

Az egyetemek orvosi és gyógyszerész karai (a Semmelweis Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem) minden év október-novemberében ünnepélyes keretek között köszöntik azon 50, 60, 65, 70, 75 éve végzett orvosokat, gyógyszerészeket, akik benyújtották jelentkezésüket, hogy szeretnék megkapni díszoklevelüket.

A Szent Pantaleon Kórház egykori munkatársa is benyújtotta kérelmét a Pécsi Tudományegyetemre az Arany Diploma átvétele céljából, ezúton köszöntjük őt, ismertetve munkásságát.

 

Dr. Palaczk Ilona

1973-ban a Pécsi Orvostudományi egyetemen diplomázott. Férjét követve cserélte el szülővárosát, Sopront Dunaújvárosra, ahol a Kórház Belgyógyászatán kezdett dolgozni.

Harmadik gyermeke születése után Belgyógyászatból szakvizsgázott, majd körzeti orvosként (később átnevezték háziorvosnak) folytatta munkáját, kezdetben kórházi alkalmazottként.  A rendszerváltást követő háziorvosi és a foglalkozás-egészségügyi privatizáció óta családi vállalkozásuk keretein belül, a dunaújvárosi Egészségházban végzi munkáját. Háziorvostanból és Foglalkozás-orvostanból is szerzett szakorvosi képesítést.

Hosszú éveken át ellátta a 26-os Állami Építőipari Vállalat foglalkozás-egészségügyi feladatait is. Bevallása szerint ez élete legkiegyensúlyozottabb és megbecsült időszaka volt (kiemelkedőnek ítélt munkáját „Az Építőipar Kiváló Dolgozója” kitüntetéssel jutalmazták).

2012-ben megkapta „A hónap orvosa” megtisztelő címet, 2013-ban pedig a Dunaújváros Egészségügyéért” kitüntetést.

Mivel nyitott az alternatív orvoslásra, levizsgázott akupunktúrából, lágylézer terápiából, gyógynövénytanból is. Az itt szerzett tudást azóta is aktívan hasznosítja belgyógyászati és akupunktúrás magánrendelésén. Kiemelkedő hivatástudata, szaktudása, alapossága és empátiája a város egyik legkedveltebb és igen megbecsült orvosává tették.

 

 

Gratulálunk a pályafutása alatt elért sikereihez és kívánunk jó egészséget!