2024 Dunaújváros első babája

2024. január 3-án, szerdán 7 óra 46 perckor megszületett kórházunkban Dunaújváros első újszülött babája.

Nagy izgalommal vártuk a kórházban és a szülészeti osztályon, és idén nem is kellett annyit várni, hiszen 2024-ben 4-dik kórházi újszülöttként érkezett a város első babája, akinek mindkét szülője Dunaújváros állandó lakosok és mindketten kollégáink, így a rózsaszín zászlót is kihelyeztük a kórház főbejáratánál.

Péter Zsófia 3.200 grammal és 52 centiméterrel, természetes úton, 39-dik hétre született. Péter-Varga Dorottya az intenzív osztályunkon, míg férje Péter Balázs a radiológián dolgozik és Zsófia második gyermekeként érkezett családjukba.

Kislány és anyukája jól vannak, ha minden így is marad hétvégére már haza is mehetnek. Zsófiát két éves nővére nagyon várja otthon. Hazamenetelük előtt Pintér Tamás Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere ajándékkal köszöntötte a közgyűlési határozat minden pontjának megfelelő, város első babáját. Dr. Kővágó Levente megbízott főigazgató és orvosigazgató, valamint dr. Szilágyi Örs stratégiai igazgató kísérte a polgármestert és szintén gratuláltak kollégáinknak babájuk megszületéséhez.