X. Megyei Szakdolgozói NapA MESZK tizedik alkalommal szervezi meg a Megyei Szakdolgozói Napot, idén másodszor Dunaújvárosban a Polgármesteri Hivatal C szárnyában.

Szeptember 29-én csütörtökön, a Polgármesteri Hivatal „C” szárnyában a MESZK Fejér Megyei Területi Szervezete megtartotta a X. Fejér Megyei Szakdolgozói napját.
A rendezvény a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár Helyőrségi Zenekar előadásával indult. A katonai zenekar több tagja a covid járvány alatt, kórházunkban teljesített katonai szolgálatot és örömmel vállalták el a felkérést. A rendkívül dinamikus, jókedélyű kezdést követően köszöntő beszédek következtek. Ünnepi beszédet mondott dr Mészáros Lajos országgyűlési képviselő, Pintér Tamás polgármester, dr Jobbágy Lajos kórházunk főigazgatója, Bokorné Sike Erikát a MESZK Fejér Megyei Területi Szervezet elnöke és dr Balogh Zoltán, a Szakdolgozói Kamara elnöke.

A MESZK Fejér megyei szervezete hat helyi szervezetet működtet, mely Dunaújváros, Mór, Csákvár, Sárbogárd-Enying, Székesfehérvár alapellátás és környéke, valamint a Fejér Megyei Szent György Kórház szakdolgozóiból áll. A megyei egészségügyi szakdolgozók minden évben más helyszínen tartanak egy szakmai napot, ahol a szakmai előadások mellett megünneplik és kitüntetik tagjaik kiválóságait. Az ünnepség keretében Semmelweis napi MESZK elismerő oklevelet adtak át, valamint a rendezvény keretében a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Fejér Megyei Szervezete által alapított „Aranylámpás Díj” átadására is sor került.
A köszöntők után a Móricz Iskola diákjai énekeltek, majd a díjak átadása következett.
A MESZK elismerő oklevelét kilencen vehették át:
Dunaújvárosból: Borzán Ágnes intenzív osztály – ápoló és Takács Eszter a reumatológia szakrendelés asszisztense.
Székesfehérvári Kórházból: Boda Bernadett a neurológia osztály ápolója, Király Mónika a sürgősségi osztály – sürgősségi szakápolója, Koncz Józsefné a szülészet-nőgyógyászati osztály szülésznője,
Székesfehérvári alapellátás területéről: Diósi Józsefné Zsuzsanna – felnőtt háziorvosi körzet ápolónője
Csákvárról: Timárné Kiss Andrea a Csákvári Gyógyintézet I. krónikus belgyógyászati osztály ápolója
Mór: Szűcs Andrea ápoló
Sárbogárd – Enying területről: Csizmadia Ágnes az Enyingi Rendelőintézet ápolója
Az Aranylámpás díj a területi szervezet azon tagjának adományozható, aki hivatásának képviseletével az egészség megőrzése, betegségek megelőzése, az ápolás, gondozás, betegellátás területén magas színvonalú, példaértékű munkát végez, valamint a MESZK Fejér Megyei Területi Szervezet feladataiban aktívan részt vesz és kimagasló közösségépítő teljesítményt nyújt.
Idén az Aranylámpás Díjat a MESZK Fejér Megyei Területi Szervezete a hagyományoktól eltérően, nem egy, hanem két főnek adta át a dunaújvárosi és a székesfehérvári kórház ápolási igazgatóinak. Elsőként a Szent Pantaleon Kórház – Rendelőintézet Ápolási Igazgatónőjének Erdély-Franyó Annának, majd Nyakas Eszternek, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház ápolási igazgatójának.
Gratulálunk a díjazottaknak, és jó egészség melletti sikeres munkavégzést kívánunk nekik!
A díjak átadását követően szakmai előadásokat hallgathattak a szakápolók.
Képek: https://www.duol.hu/galeria/x-megyei-szakdolgozok-napja/1

Utolsó frissítés dátuma 2022-10-03