Új EKG a gyermekosztályon

Sikeres pályázatnak köszönhetően, új EKG készüléket kapott a gyermekosztályunk.

A Victoria a Gyermekekért Egészségvédelmi Közhasznú Alapítvány, gyermekek gyógykezelésével foglalkozó intézmények között, évente két alkalommal eszköz, gép vagy berendezés megvásárlásához nyújtandó támogatás témában pályázatot hirdet, majd a pályázók között támogatásokat ítél meg. A községi védőnői szolgálatoktól az országos jelentőségű kórházakig számos, gyermekek gyógykezelésével foglalkozó intézmény található eddigi támogatottjaink között.

A gyermekosztályunkon használatban lévő EKG gép cseréjére, kórházunk is beadta pályázatát, még 2023. szeptemberben. Az alapítvány elfogadta pályázatunkat és az októberi kuratóriumi ülésükön megszavazták a támogatást, aminek köszönhetően, bruttó 1 367 790 Ft összeggel támogatták az eszközök megvásárlását. 2024. január 23-án leszállításra került a Mindray BENEHEART R12 EKG készülék és a készülék biztonságos szállításához és tárolásához alkalmas EKG készülékkocsi.
Az alapítvány támogatásával megvásárolt készüléket dr. Kővágó Levente mb. főigazgató és dr. Szilágyi Örs stratégiai igazgató vették át a beszállító cég képviselőjétől. A gyermekosztály vezető főorvosa dr. Yousif Mahmood Abdulaziz és Folmeg Zoltán osztályvezető ápoló köszönettel fogadta az új készüléket és egyeztetett a beszállító cég képviselőjével a készülék biztonságos használatával kapcsolatos részletekről.