Jövő héten hőség lesz

2024. július 7-én éjféltől kezdődően, július 12-én éjfélig az ország egész területére III fokozatú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos.

A HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzési adatait, valamint a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ szakmai ajánlásának figyelembe véve dr. Müller Cecília  országos tisztifőorvos, az ország egész területére vonatkozóan 2024. július 7-én vasáraptól III. fokú hőségriasztást rendelt el. A hőségriasztás 2024. július 12-én pénteken éjfélig tart. Az előrejelzési adatok változása esetén a készültség időtartamának meghosszabbítása, vagy fokozása előfordulhat, a jelen előrejelzési adatok alapján azonban szombaton éjfélkor a hőségriasztás automatikusan érvényét veszíti.

Szakdolgozóink fokozottabban figyelnek arra, hogy a kórházban fekvő betegek, illetve a járó-beteg szakrendelésen várakozók kellő mennyiségű folyadékkal legyenek ellátva. A szakrendeléseken, illetve az osztályokon külön asztalkán kihelyezett egyszer használatos poharakból vizet fogyaszthatnak a betegek, illetve a látogatók. A kórtermekben a lehetőséghez mérten gondoskodnak az árnyékolásról, valamint az éjszakai szellőztetésről.

Kánikula idején nem csak a betegek, hanem az egészséges felnőttek, a gyermekek, valamint az idősebb, segítségre szorulók esetében a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelére is fokozottabb figyelmet és türelmet kell szentelnünk.

Vigyázzunk magunkra és a környezetünkben élőkre!

Hőséggel kapcsolatos fontos információk

Utolsó frissítés dátuma 2024-07-12