Lelki egészségfejlesztéssel bővült programjaink időpontjai

Lelki egészségfejlesztéssel bővült programjaink időpontjai

Irodánk új programokkal várja az érdeklődőket:
EFOP-1.8.20-17-2017-00033
„ A lakosság lelki egészségéért”
 
A Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Dunaújváros Egészségfejlesztési Irodája várja az érdeklődőket
 
Lelki egészségfejlesztéssel bővült programjaink és azok időpontjai a következőek:
Szeptember 7. 13 30. – EFI Iroda
Asszertivitás tréning
A tréning célja a kommunikációs készség és ezen keresztül a társas kapcsolatok javítása. Az asszertív kommunikáció azt jelenti, hogy képesek vagyunk érzelmileg megterhelő helyzetekben is érvényesíteni igényeinket, úgy, hogy a másik fél szükségleteit is figyelembe vesszük.
Szeptember 11. 14 00 – Kórház 6. emelet Kis előadóterem
Életkészség tréning
Személyes fejlesztő és segítő tevékenység, amely a kliens személyes képességeire és erősségeire koncentrálva fejleszti azokat, és problémák, elakadások esetén segíti a továbbjutásban. A tréning kevésbé foglalkozik múltbéli eseményekkel.
Szeptember 14. 13 00 – EFI Iroda
Problémamegoldó csoport
A csoport elsősorban 18 év feletti depresszióval küzdő, öngyilkossági kísérleten átesett személyeknek szól. Célja a problémamegoldó képességek fejlesztése és a problémákhoz való pozitív hozzáállás kialakítása, ezáltal a szuicid veszély csökkentése.
Szeptember 21. 13 00 – EFI Iroda
Tartós beteg hozzátartozóval élők csoportja
Tartósan beteg hozzátartozóval élni jelentős pszichés megterhelést jelenthet az egész családnak. A csoport célja a problémák, nehézségek megbeszélése, feldolgozása az érzelmek ventillálása, és egymás támogatása.
Szeptember 28. 13 00 – EFI Iroda
„Üres fészek” klub
A csoport olyan személyeknek szól, akik felnőtt gyermekeik elköltözése/tartós távolléte/önálló életkezdése óta érzelmi nehézségekkel küzdenek, nehezen találják a helyüket, házastársukkal/élettársukkal párkapcsolati nehézségeik jelentkeztek. A csoport célja megküzdési stratégiák fejlesztése, új lehetőségek megismertetése a felszabadult idő tartalmas eltöltésére, a
szociális kapcsolatok fejlesztése.
Az ingyenes programokra az 550-164 telefonszámon lehet jelentkezni.