Mit kell tudni az ELF – Barról

Mit kell tudni az ELF – Barról

Mit kell tudni az ELF Barról?elfbar05
Az OGYÉI és az NNK tájékoztatása alapján:
A nikotin a függőség kialakulása mellett érelmeszesedést, inzulin rezisztenciát, fokozza a daganatos megbetegedéseket, káros hatással van a magzati fejlődésre, a gyermekkori nikotin bevitel hangulat és viselkedészavarokat okozhatnak!
 
‼️ A nikotinmérgezés tünetei:
? Gyomor és bélrendszerei tünetek: hányinger hányás
?Idegrendszeri tünetek: fejfájás, izzadás, szédülés, zavartság, tudatállapot-változás, súlyos esetben kóma alacsony vérnyomással.
? Súlyos nikotin mérgezés esetén leállítja a légzőközpontot, görcsöket és ritmuszavarokat okozhat.
? A termékeken feltüntetett nikotin koncentráció, sok esetben jóval több mint a 10%-nak számító hibahatár, így nem lehet tudni mennyi nikotin jut be a szervezetbe.
? Az oldószerként használt propilén-glikol belégzése szem, torok és légcső irritációt okoz. A gőz hatásának köszönhetően ultrafinom részecskékbe jut be a tüdőszövetekbe amellyel gyulladásos folyamatokat okoznak. Ennek az anyagnak a hosszútávú hatását még nem ismerjük.
Sajnos manapság a fiatal korosztálynak – illegálisan – kínálják ezeket a színes “rudakat”. Figyeljünk gyermekeinkre, tájékoztassuk Őket a veszélyről!
További segítség, tájékoztatás az 550-164 telefonszámon. ☎️
 
Elhelyezés a bejegyzésben
Bejegyzés kiemelése
Elérheted, hogy több ember mutasson aktivitást a bejegyzésednél. A beállításokat a „Közzététel” lehetőségre való kattintás után választhatod majd ki.