KEOP-5.6.0-RTGA tervezett beruházás kapcsán a Kórház egy direkt digitális mellkas felvételi röntgenberendezést vásárol

A Szent Pantaleon Kórház és Rendelőintézet Dunaújváros és környéke súlyponti kórháza, közel 120 ezer ember egészségéért viselt felelősséggel működik. A fekvőbeteg-ellátás 681 ágyon történik. Az elmúlt évek folyamatos fejlesztéseinek, beruházásainak köszönhetően széles szakmai spektrumban kínál gyógyító szolgáltatásokat, rehabilitációs és ápolási lehetőségeket a betegeknek a folyamatos sürgősségi ellátás mellett. A korábbi és folyamatban lévő fejlesztések ellenére az intézmény gyengesége, hogy a jelenlegi röntgen készülékünk rossz képminőséget produkál, a kor követelményeinek már nem felel meg, életkora a 7 évet meghaladja. A gyakori meghibásodások, szükséges új funkciók mindenképpen új röntgen készülék üzembeállítását indokolják.  A tervezett beruházás kapcsán a Kórház egy direkt digitális mellkas felvételi röntgenberendezést vásárol (flatpaneles mennyezeti csőtartós felvételi röntgenberendezés, vertikális detektortartó állvánnyal és mobil felvételi asztallal, operátor munkaállomással). Ez alkalmas lesz mellkas felvételi vizsgálatokra, ezen kívül általános radiológiai feladatokra, emellett jó képminőséget ad a lehető legkisebb mértékű sugárdózissal.

A pályázat előkészítés során lefolytatott közbeszerzés eredményeként megkötésre került a feltételes adás-vételi szerződés, ennek értelmében a Premier G. Med Kft. szállítja az új, Discovery XR 656 típusú berendezést. A beszerzés elszámolható összköltsége bruttó 107.950.000 Ft. Az összeg magában foglalja a meglévő röntgen berendezés cseréjét új berendezések szállításával, üzembe helyezésével, próbaüzem lefolytatásával, a kezelés jegyzőkönyvezett oktatását, a régi berendezés selejtezésében való szakmai közreműködést, a régi berendezések leszerelését, elszállítását és az előzőek végrehajtásához elengedhetetlenül szükséges járulékos munkák elvégzését, valamint a régi és az új berendezés relációjában az energia-felhasználás csökkenésének igazolását.

A projekt elszámolható összköltsége, valamint a 100%-os támogatási arány következtében az elnyert támogatás összege egyaránt 110.265.350 Ft. A beruházás eredményeként az üvegházhatású gázkibocsátás csökkenés várható mértéke 0,1 t/év.

Az augusztus közepén beadott pályázatról 2015.10.09-én született támogató döntés, amelynek értelmében az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott "Energia-megtakarítást eredményező röntgen berendezés csere a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézetnél" című, KEOP-5.6.0/E/15-2015-0057 jelű pályázatunkat a KEOP Irányító hatóság vezetője  támogatásra érdemesnek ítélte. Ezt követően 2015.10.19-én lépett hatályba a Támogatási Szerződés.

A projekt adatai:
A projekt elszámolható bruttó összköltsége: 110.265.350,- Ft
A támogatás összege: 110.265.350,- Ft
A támogatás mértéke: 100%
A támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás

A projekt megvalósításának tényleges kezdete: 2015.10.10
A projekt megvalósításának tervezett befejezése: 2015.11.15
A projekt megvalósításának módosított befejezése: 2015.12.15

Pályázattal kapcsolatos sajtóanyagok

Pályázattal kapcsolatos képek

Kapcsolat:
Szent Pantaleon Kórház – Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi S. u. 4-6.
Tel.: 06-25-550-550
kommunikacio@pantaleon.hu