EFOP-1.8.21.

EFOP-1.8.21-18-2019-00022
Projekt címe: "A Szent Pantaleon Kórház infekciókontroll tevékenységének fejlesztése a betegellátással összefüggő higiénés kockázatok csökkentésére"
A Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2021. 05. 01.
A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2022. 07. 31.
A Projekt összköltsége: 56.815.360,-  Ft
A támogatási intenzitás: 100%

Pályázattal kapcsolatos sajtóanyagok
Pályázattal kapcsolatos képek

Az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések jelentős és egyre fokozódó betegbiztonsági problémát, gazdasági terhet jelentenek világszerte, így a Szent Pantaleon Kórházban is. A kórházi környezet kedvez a multirezisztens mikroorganizmusok kialakulásának, terjedésének. A fertőzési kockázatok azonosítása, becslése, jellemzése és monitorozása elengedhetetlen, egy fekvőbeteg-ellátó intézménynek rendelkezni kell olyan alapvető eljárásrendekkel, amelyek többek között tartalmazzák a fertőzés kialakulásának magas kockázatával bíró egyének azonosítására szolgáló eljárást, hogy az indokolt megelőző intézkedések időben megtörténhessenek. Egy hatékony infekciókontroll (fertőzések megelőzésével foglalkozó gyakorlat) program kidolgozásával és bevezetésével növelhető a betegbiztonság, s ezáltal a betegellátás színvonala.

Jelen projekt által a Szent Pantaleon Kórházban fejlesztésre kerül az infekciókontroll program, azon belül is a kapcsolattartó rendszer, a kézhigiénés infrastruktúra, valamint biztosítottá válnak az ehhez szükséges tárgyi feltételek, eszközök.

Az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések diagnosztizálására és korai kezelésére lehetőséget nyújt a már meglévő, e feladatokkal foglalkozó szakembereken túl infekciókontroll kapcsolattartók bevonása a tevékenységbe abból a célból, hogy csökkenjen az egészségügyi ellátással összefüggő, megelőzhető komplikációk kockázata. A kapcsolattartók elvégzik a betegellátó osztályokon a kockázatértékelési eljárásokat, segítik a higiénés szakemberek intézkedéseinek végrehajtását, kidolgozzák a helyi eljárásrendeket, részt vesznek oktatásokon, illetve segítséget nyújtanak a betegek, hozzátartozók higiénés felvilágosításában. E munka végzéséhez beszerzésre kerül egy új környezeti infekciókontroll támogató informatikai rendszer is.

A négy leggyakoribb egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések közül az egyik a húgyúti fertőzés, melynek csökkentésére, megelőzésére irányuló intézkedésekre is lehetőség nyílik a projekt által. A hólyagkatéterezés gyakori, a kórházban ellátott betegek 12-16%-ánál végzett beavatkozás, mely időnként fertőzés gócpontjává válhat. A fertőzések kivédése érdekében gyors és hatékony beavatkozásra van szükség, melyek közül az egyik a modern katéter szettek használata.

A kézhigiéne fejlesztési törekvéseit segítik a beszerzésre kerülő falra szerelhető karos kézfertőtlenítő szappanadagolók, a falra szerelhető érintésmentes alkoholos kézfertőtlenítő adagolók, a kézfertőtlenítő zsebpalackok, az ágyvégre helyezhető alkoholos kézfertőtlenítő tartók, kézfertőtlenítő szappanadagolók, alkoholos kézfertőtlenítő adagolók, papírtörlő adagolók.
A projekt megvalósításával az infekciókontroll szintje a haladó kategóriába emelhető, ami azt jelenti, hogy az infekciókontroll gyakorlat és promóciója megfelel a WHO ajánlásainak és igazodik az intézmény igényeihez, javul a betegellátói gyakorlat, vagyis az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések felügyelete javul, miközben kockázatuk csökken.

Kapcsolat:
Szent Pantaleon Kórház – Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi S. u. 4-6.
Tel.: 06-25-550-550
kommunikacio@pantaleon.hu


« Pályázattal kapcsolatos sajtóanyagok

« Pályázattal kapcsolatos képek

Kapcsolat:

    Szent Pantaleon Kórház – Rendelőintézet Dunaújváros
    2400 Dunaújváros, Korányi S. u. 4-6.
    Tel.: 06-25-550-550
    kommunikacio@pantaleon.huLap tetejére


https://e-egeszsegugy.gov.hu

Tájékoztató videó: itt
youtube tájékoztató videó: itt
Adatvédelem: itt


Szent Pantaleon Gyógyszertár
Dunaújváros
Vasmű út 10. (Rendelőintézet)

Tel.: 06 (25) 550-373
Fax: 06 (25) 550-457
Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig
8 - 16 óráigSzent Pantaleon Kórház
Rendelőintézet
Dunaújváros
kommunikacio[kukac]pantaleon[pont]hu
Tel.: 06 (25) 550-550
Fax: 06 (25) 413-640

Korányi Sándor utca 4-6.
2400,Dunaújváros


Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM