Lelki egészségfejlesztés programjaink

Lelki egészségfejlesztés programjaink

Tisztelt Klienseink!

Az EFOP -1.8.20-17-2017-00033 ” A lakosság lelki egészségéért” program keretein belül az alábbi tréningeket, csoportos foglalkozásokat kínáljuk a lakosság számára:

Asszertivitás tréning

A tréning célja a kommunikációs készség és ezen keresztül a társas kapcsolatok javítása. Az asszertív kommunikáció azt jelenti, hogy képesek vagyunk érzelmileg megterhelő helyzetekben is érvényesíteni igényeinket, úgy, hogy a másik fél szükségleteit is figyelembe vesszük.

Életkészség tréning

Személyes fejlesztő és segítő tevékenység, amely a kliens személyes képességeire és erősségeire koncentrálva fejleszti azokat, és problémák, elakadások esetén segíti a továbbjutásban. A tréning kevésbé foglalkozik múltbéli eseményekkel.

Problémamegoldó csoport

A csoport elsősorban 18 év feletti depresszióval küzdő, öngyilkossági kísérleten átesett személyeknek szól. Célja a problémamegoldó képességek fejlesztése és a problémákhoz való pozitív hozzáállás kialakítása, ezáltal a szuicid veszély csökkentése.

Tartós beteg hozzátartozóval élők csoportja

Tartósan beteg hozzátartozóval élni jelentős pszichés megterhelést jelenthet az egész családnak. A csoport célja a problémák, nehézségek megbeszélése, feldolgozása az érzelmek ventillálása, és egymás támogatása.

Burnout (kiégés) tréning

A burnout csoport lehetőséget nyújt a kiégés lelki mechanizmusának megértésére, a tünetek felismerésére, a kezelési lehetőségek megismerésére. Kiscsoportos (3-8 fő) formában zajlik, melynek során feltérképezzük a saját érintettséget gyakorlatokon keresztül, és nagy hangsúlyt fektetünk az alapos megbeszélésre. A tréning célja a saját mentálhigiéné ápolása, a feszültség csökkentése, a munkatársi csoport ventillációjának lehetővé tétele, a burnout figyelmeztető tüneteinek felismerése, és kezelése.

Üres fészek” klub

A csoport olyan személyeknek szól, akik felnőtt gyermekeik elköltözése/tartós távolléte/önálló életkezdése óta érzelmi nehézségekkel küzdenek, nehezen találják a helyüket, házastársukkal/élettársukkal párkapcsolati nehézségeik jelentkeztek. A csoport célja megküzdési stratégiák fejlesztése, új lehetőségek megismertetése a felszabadult idő tartalmas eltöltésére, a szociális kapcsolatok fejlesztése.

A programok térítésmentesen, az Egészségfejlesztési Irodán keresztül vehetők igénybe.