Fejér megye önkormányzata az idei évben is megrendezte a megyenapot. A rendezvény hagyományosan ünnepi közgyűléssel indult, ahol átadták a megyei díjakat és kitüntetéseket, ennek keretén belül Dr. Berzsenyi Zoltán Díjat kapott dr. Breitner Valéria kardiológus főorvos.Dr. Berzsenyi Zoltán sebész főorvos 1920 és 1945 között töltötte be a megyei kórház igazgató - főorvosi tisztét. Szervező és fejlesztő tevékenységének köszönhetően új részlegekkel bővült az általa vezetett intézmény. Az 1945-ben mártírhalált halt világhírű sebészprofesszor emlékére Fejér Megye Önkormányzata évente két orvost tüntet ki a nevével ellátott egészségügyi elismeréssel.
Idei évben Dr. Berzsenyi Zoltán Díjas elismerést dr. Breitner Valéria és dr. Pápai-Székely Zsolt vehetett át március 22-én az ünnepi közgyűlésen.Breitner főorvosnő közvetlenül a diploma átvétele után 1963-ban került intézményünk Fertőző osztályára beosztott orvosi munkakörbe. Ambíciója és hivatásszeretete által vezérelve képezte magát, hogy a kihívásoknak minél magasabb szinten tudjon megfelelni.  
Szakmai tudása széleskörűen megalapozott elméleti, gyakorlati ismereteket jelent. Csecsemő- és gyermekgyógyászati szakvizsgája mellett fertőző betegségekből és gyermekkardiológiából is szakorvosi képesítést szerzett. Különösen nagy érdeme, hogy városunkban bevezette és meghonosította a csecsemő- és gyermek-kardiológiai szűrést, gondozást.
Az orvos-beteg kapcsolatban magatartása, humánus viselkedése példaként említhető. Különösen jó adottsága van a beteg gyermekkel történő kapcsolatteremtéshez.
Rendkívüli munkabírású orvos, aki képes a nap 24 óráját teljes odaadással végig dolgozni. Kardiológiai munkájával a városban és az országban is tekintélyt szerzett magának. A főorvosnő 1995 decemberében nyugdíjba vonult,  de azóta is töretlen energiával végzi a kis betegek gyógyítását.
Breitner főorvosnő 2013 szeptemberében vette át a Semmelweis Egyetemen „Aranydiplomáját”. Intézményünkben 50 éve kezdte el szakmai pályafutását, s a mai napig az egyik leghűségesebb dolgozónk.

Fentiek alapján dr. Mészáros Lajos főigazgató javasolta dr. Breitner Valéria részére a Fejér Megyei Önkormányzat „Dr. Berzsenyi Zoltán díj”-ának odaítélését és ezzel a közgyűlés egyetértett.


Gratulálunk főorvosnőnek az elismeréshez!Lap tetejére


Szent Pantaleon Gyógyszertár
Dunaújváros
Vasmű út 10. (Rendelőintézet)

Tel.: 06 (25) 550-373
Fax: 06 (25) 550-457
Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig
8 - 16 óráigSzent Pantaleon Kórház
Rendelőintézet
Dunaújváros
kommunikacio[kukac]pantaleon[pont]hu
Tel.: 06 (25) 550-550
Fax: 06 (25) 413-640

Korányi Sándor utca 4-6.
2400,Dunaújváros


Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM