Nyilvánosságot kapott, így bizonyára értesültek róla, hogy az egészségügyi szakellátás 2020. június 15. után nagyrészt visszaáll a korábbi időkben megszokott rendjéhez. Egyúttal az Országos Tisztifőorvos bizonyos feltételekkel megszüntette a látogatási tilalmat is. Az enyhítésekre vonatkozóan azonban több előírást is megfogalmaztak. Továbbra is elsőszámú cél, hogy dolgozóinkat és betegeinket megóvjuk a fertőződéstől, hiszen a kórház és a rendelőintézet különösen veszélyeztetett terület a Covid-19 fertőződés kockázata miatt. Az enyhítés jegyében a központi előírásokat helyi szinten a következőképpen valósítjuk meg:

Szakrendelések, ambulanciák

A járóbeteg ellátás továbbra is csak telefonos előjegyzés alapján vehető igénybe, a beutaló köteles szakrendeléseken ezen kívül a beutaló is szükséges. A kórház és a rendelőintézet belépési területein működtetett előszűrés június 16-tól megszűnik, azonban az előszűrés (testhőmérés és néhány célzott kérdés az esetleges Covid-19 gyanú kiszűrésére) továbbra is megtörténik az adott szakrendelésen, ambulancián, melyet az ambuláns lapon dokumentálunk. A sürgősségi ellátás természetesen továbbra is a megszokott módon vehető igénybe, azonban a Covid-19 gyanús esetek ellátása elkülönítetten, leválasztott területen zajlik. A sürgősségi osztály várója szűk kapacitású, kísérők csak rendkívül indokolt esetben külön engedéllyel lehetnek a betegekkel.

Egynapos sebészet, fekvőbeteg ellátás

Kórházi ágyaink 12%-át továbbra is Covid-19 ellátására kell tartalékolnunk. A fertőzésre gyanús eseteinket továbbra is elkülönítetten kell ellátnunk a negatív teszt eredmény megérkezéséig, ők addig egy-egy egész kórtermet foglalnak el. A fennmaradó területeken azonban elindulhatnak a tervezett ellátások. Bizonyos, fertőződés szempontjából kockázatos ellátások továbbra is négy napon belüli negatív PCR teszthez kötöttek. A tesztelést mi végezzük, a kezelő orvos erről tájékoztatást ad.
 
Látogatási rend a kórházban

A betegek és a hozzátartozók fokozott védelme érdekében kórházunkban a következő szabályokat kötelező betartani:

•   Látogatás csak a házirendben megadott időpontban lehetséges, hétköznap 16-18 óráig, hétvégén és ünnepnap 14-16 óráig. A kijelölt időn kívül látogató a kórházi épületben nem tartózkodhat, csak rendkívül méltányolható esetben, írásos engedéllyel. Csak egészséges személy látogathat. Saját hozzátartozójuk és az ápolószemélyzet biztonsága érdekében lázasan, felső légúti tünetekkel rendelkező személyek esetében tilos a látogatás!
•    A kórház területén kötelező a maszk viselése.
•    Egy beteghez egyszerre egy látogató érkezhet és maximum 15 percet tölthet a kórteremben.
•    A kórtermekben biztosítva van a kézmosási lehetőség.
•   A COVID fertőzéssel érintett szervezeti egységeken - az infektológiai osztályon, az intenzív osztály egy részén, valamit a sürgősségi osztályon - továbbra is tilos a látogatás.
•    Amennyiben az időjárás és a beteg egészségi állapota lehetővé teszi, kérjük a 15 perces látogatást az intézmény kertjében valósítsák meg.

Mindannyiunk egészségének megóvása érdekében köszönjük betegeink és a látogatók együttműködő türelmét és megértését.

Szent Pantaleon Kórház Vezetősége
Lap tetejére


https://e-egeszsegugy.gov.hu

Tájékoztató videó: itt
youtube tájékoztató videó: itt
Adatvédelem: itt


Szent Pantaleon Gyógyszertár
Dunaújváros
Vasmű út 10. (Rendelőintézet)

Tel.: 06 (25) 550-373
Fax: 06 (25) 550-457
Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig
8 - 16 óráigSzent Pantaleon Kórház
Rendelőintézet
Dunaújváros
kommunikacio[kukac]pantaleon[pont]hu
Tel.: 06 (25) 550-550
Fax: 06 (25) 413-640

Korányi Sándor utca 4-6.
2400,Dunaújváros


Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM