Már betegeket is gyógyítanak az új blokkban: elsőként az intenzív osztály költözött át a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház új műtéti és diagnosztikai szárnyába. A további átszervezések, költözések után optimális kubatúrával fog rendelkezni az intézmény. - Sajtóközlemény


A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház új technológiai tömbbel bővül az Új Széchenyi Tervnek köszönhetően, a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program „Struktúraváltoztatást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvőbeteg-szakellátásban” TIOP-2.2.4/09/1. kódszámú pályázaton nyert közel 4 milliárd forintos forrásnak köszönhetően, amely 10 százalékos önerőt tartalmaz.

A központi műtő és technológia blokk október első harmadában tervezett átadása előtt a sajtó munkatársai részletes tájékoztatást kaptak az új szárnyba telepítendő gyógyító ellátásokról, a gyógyításhoz nélkülözhetetlen korszerű eszközökről, diagnosztikáról, az ellátás strukturálódásáról. Mint dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazgatója elmondta, a két részre osztott, tágas intenzív osztályra már beköltöztették a betegeket, vagyis ezzel a lépéssel „történelmi pillanatként” megkezdődött a betegellátás az új blokkban.
A fejlesztés kiemelkedő része az egymilliárd forint értékű gép-műszer beszerzés, amelynek köszönhetően új digitális röntgen és átvilágító, mammográfia, műtői berendezések, műtéti eszközök, altatógépek szolgálják a betegek ellátását. Mint a főigazgató kiemelte, minden eszköz a helyére került, és most folyik a legutóbb szállított sterilizáló berendezések beépítése. Szintén zajlanak a működéshez szükséges bakterológiai tenyésztések, sugárvédelmi mérések, valamint folyamatosan tesztelik és üzemelik be a többszörös szűrési védelemmel ellátott légtechnikai rendszert. Ez biztosítja, hogy a műtőkbe steril és klimatizált levegő jusson, sőt: az egész épületszárnyat klimatizálja.
Az intenzív osztály első emeleti beköltözése után a röntgent, a trauma- és a trauma sürgősségi, illetve egyéb szakrendeléseket folyamatosan helyezik át az új szárny földszintjére. A későbbiek során a kulcsi rehabilitációs részleget a kórház korábbi épületébe költöztetik, illetve felszabadítják az I. számú Rendelőintézet nagy részét – az állami tulajdonú ingatlant az önkormányzat szeretné átvenni. A költöztetésekkel, átszervezésekkel jelentős telephely racionalizálást hajt végre a dunaújvárosi kórház, amely ennek köszönhetően optimális méretű kubatúrával fog rendelkezni.Lap tetejére


https://e-egeszsegugy.gov.hu

Tájékoztató videó: itt
youtube tájékoztató videó: itt
Adatvédelem: itt


Szent Pantaleon Gyógyszertár
Dunaújváros
Vasmű út 10. (Rendelőintézet)

Tel.: 06 (25) 550-373
Fax: 06 (25) 550-457
Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig
8 - 16 óráigSzent Pantaleon Kórház
Rendelőintézet
Dunaújváros
kommunikacio[kukac]pantaleon[pont]hu
Tel.: 06 (25) 550-550
Fax: 06 (25) 413-640

Korányi Sándor utca 4-6.
2400,Dunaújváros


Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM