Napokon belül eredményt hirdetnek a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház új műtéti blokkjának részletes kiviteli, valamint látványtervének elkészítésére kiírt közbeszerzési pályázaton. A projekt fő kivitelezőjének kiválasztását célzó közbeszerzési eljárást ezután hirdethetik meg. Várhatóan 2012 márciusában startolhat az építkezés az első ünnepélyes kapavágással a kórház udvarán. Sajtóközlemény

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház új műtéti blokkal bővül a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program „Struktúraváltoztatást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvőbeteg-szakellátásban” TIOP-2.2.4/09/1. kódszámú pályázaton nyert 3,6 milliárdos forrásnak és a fenntartó dunaújvárosi önkormányzat 366 millió forintos önrészének köszönhetően.
A projekt keretében a Szent Pantaleon Kórház központi telephelyén az intézmény épületéhez csatlakozóan új, a legmagasabb technológiai színvonalat képviselő ellátásoknak és szolgáltatásoknak helyet adó központi technológiai tömböt (ktt) építenek, ahol a centralizált műtők, a sterilizáló, a diagnosztika és az intenzív osztály kap helyet.
A támogatási szerződés májusi aláírását követően június elsejével elindult az új központi műtőblokk megvalósítását célzó projekt. Meghirdették a közbeszerzési eljárást a részletes kiviteli terv, valamint a látványterv elkészítésére, az eredmény napokon belül várható. A kész látványtervet a kórház földszintjén található projektirodán tekinthetik meg majd az érdeklődők.
A projekt fő kivitelezőjének kiválasztását célzó közbeszerzési eljárást ezután hirdethetik meg, így várhatóan szeptemberben születik eredmény.
Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere: „Kórházunk Fejér megye meghatározó fekvő- és járóbeteg-szakellátó egészségügyi szolgáltatója, intézményünket szerepének megőrzésében és erősítésében elkötelezetten támogatjuk.  A város közgyűlése az első perctől kezdve felkarolta a kórház struktúraváltási terveit, a pályázat eredményessége érdekében szűkös anyagi lehetőségeink dacára 366 millió forintos önrészt biztosítottunk az elképzelések valóra váltásához. A gyógyító feltételrendszer korszerűsítésének köszönhetően javul a város és környéke százhúszezer lakosának egészségügyi ellátása, és az egészségnyereség mellett az idetelepülő befektetők számára minőségi ellátást, s ezzel vonzóbb környezetet tudunk teremteni. Éppen ezért meggyőződésem, hogy a modern, jól felszerelt és jól menedzselt kórház az egészségügyi szolgáltatások folyamatos biztosításával gazdaságilag áttételesen is hozzájárul a térség gazdasági fejlődéséhez.”
Dr. Mészáros Lajos, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház főigazgatója: „A 2013-ra megvalósuló beruházásnak köszönhetően munkaerő, működés, gazdálkodás szempontjából hatékonyabbá válik tevékenységünk, ugyanis az elszigetelten működő, osztályos struktúrához tartozó műtői egységeket összevonjuk és a létesítendő központi műtőblokkban helyezzük el. A pályázati támogatással a kórház jelentős belső átszervezést is végrehajt az új műtőblokk felépítése mellett, mert a felszabaduló helyek lehetőséget adnak a további racionalizálásra: a járóbeteg-szakrendeléseket a kórház főépületébe tudjuk költöztetni, megvalósulhat a központi alapellátási ügyelet és a sürgősségi ellátó osztály integrációja is.”
Dr. Pók Tibor, a beruházás projektmenedzsere: „A beruházást irányító projektmenedzsment munkáját több szakterületen (például nyilvánosság biztosítása, közbeszerzések lebonyolítása, minőségbiztosítás) külső cégek, szakértők segítik. Mivel a projekt operatív irányítása a kórházban zajlik, a pénzügyi irányítás pedig az önkormányzat felelőssége, így a munkában részt vesz egy koordinációs szakértő is. A beruházás volumene számos szerződéses jogviszony szakszerű kialakítását igényli, így a jogi feladatok ellátását dr. Galambos Dénes jogi szakértő végzi.”

További információk a beruházásról
A korszerű egészségügyet működtető országokban igazolódott a műtői tevékenység központosításának szakmai, gazdasági előnye. A zavartalan műtői szolgáltatás ugyanis összetett, számos orvosi, műszaki és gazdasági szakterület harmonikus együttműködését igényli, ezért a tevékenységek egységesítése, központosítása, s ezzel a közös háttér infrastruktúra használata a fenntartási költségek csökkentése mellett a betegbiztonság és az ellátásbiztonság növelését, valamint a tevékenységek jobb szervezhetőségét, a működés jobb átláthatóságát eredményezi.
A dunaújvárosi kórházban széttagolt a műtői elhelyezkedés, az osztályokhoz integrált műtőrendszert már évek óta szerette volna megszüntetni a kórház vezetése, ám ez a szándék eddig nem valósulhatott meg a hiányzó források miatt.
Az uniós fejlesztésnek köszönhetően a központi technológiai tömbben az új központi műtőegység (4 aszeptikus, 1 szeptikus műtővel), a képalkotó radiológiai diagnosztika központosítása és fejlesztése mellett a központi sterilizáló és az új intenzív osztály kialakításával szoros szakmai és funkcionális egységben valósul meg. A fejlesztés fontos eleme a központi betegirányítás rendszerének felállítása is.
A fejlesztés keretében közel egymilliárd forint értékű gép-műszer beszerzése történik meg. Közülük a legnagyobb tételeket a központi műtő-egység, a központi sterilizáló, az intenzív ellátás és a központi diagnosztika eszközparkjának korszerűsítése teszi ki.
A műtőblokk és az oda telepítendő egyéb funkciók lehetőséget adnak a kórház járó- és fekvőbeteg-ellátó funkcióinak mind szakmai, mind gazdaságosság vonatkozásában előnyös struktúraváltoztatásra.
A beruházás befejezésének várható határideje 2013 júliusa, így a nyári átadást követően fog rendelkezésre állni a betegek ellátásához az új központi technológiai tömb.Lap tetejére


https://e-egeszsegugy.gov.hu

Tájékoztató videó: itt
youtube tájékoztató videó: itt
Adatvédelem: itt


Szent Pantaleon Gyógyszertár
Dunaújváros
Vasmű út 10. (Rendelőintézet)

Tel.: 06 (25) 550-373
Fax: 06 (25) 550-457
Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig
8 - 16 óráigSzent Pantaleon Kórház
Rendelőintézet
Dunaújváros
kommunikacio[kukac]pantaleon[pont]hu
Tel.: 06 (25) 550-550
Fax: 06 (25) 413-640

Korányi Sándor utca 4-6.
2400,Dunaújváros


Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM