Ünnepélyes keretek között írták alá ma a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház új műtéti blokkjának kivitelezési szerződését. A munkaterület átadás-átvétele után megkezdi az építkezés előkészítését a generál kivitelező. - Sajtóközlemény

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház új műtéti blokkal bővül a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program „Struktúraváltoztatást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvőbeteg-szakellátásban” TIOP-2.2.4/09/1. kódszámú pályázaton nyert közel 4 milliárd forintos forrásnak köszönhetően, amely 10 százalékos önerőt tartalmaz.

Ma ünnepélyesen – a Fejér megyei kormánymegbízott, Dunaújváros polgármestere és önkormányzati vezetői, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI), az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség képviselői, valamint a projektben közreműködő szakemberek részvételével – aláírta a projekt kivitelezési szerződését a kedvezményezett kórház és a tendernyertes Hőszer-Trade Kft. képviselője. A projekt keretében a Szent Pantaleon Kórház központi telephelyén az intézmény épületéhez csatlakozóan új, a legmagasabb technológiai színvonalat képviselő ellátásoknak és szolgáltatásoknak helyet adó központi technológiai tömböt építenek, ahol a centralizált műtők, a sterilizáló, a diagnosztika és az intenzív osztály kap helyet.

A közbeszerzési eljárással kiválasztott kivitelező Hőszer-Trade Kft. az egészségügyi beruházásokban már jártasságot szerzett, ugyanis a 2011-ben átadott Országos Onkológiai Intézet két épületének generál kivitelezője volt. A dunaújvárosi kórház új műtéti blokkjának megvalósítását hasonlóan szép kihívásként értékeli Sinkovits Vilmos, a cég ügyvezető igazgatója. A munkálatok – a munkaterület átadás-átvétele után – hamarosan megkezdődnek, felvonulnak a területre, elindítják a terep rendezését, a közművek kiváltását.  
A generál kivitelező az építkezés során minden tekintetben együtt kíván működni a kórházzal és az önkormányzattal, igyekeznek maximálisan figyelemmel lenni a betegekre, a betegellátási érdekekre, illetve a környékbeli lakókra a zajos tevékenységek végzésekor, valamint a forgalmat és a parkolási lehetőséget igyekeznek csak a legszükségesebb mértékben korlátozni.
   
A kivitelező számít a helyi vállalkozásokra egyes szakmákban (például festés, burkolás), illetve bizonyos alapanyagok helyi beszállítóira (mint például beton, különféle vasanyagok).
Dr. Pók Tibor, a beruházás projektmenedzsere: Az építkezés megkezdése immár kézzel foghatóan és visszavonhatatlanul jelzi, hogy a tervekből valóság lesz. Az új épületrész háromszáz nap alatt épül fel, mához egy év múlva már fogadja a betegeket.

Dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója: A kórház közvéleménye nagy érdeklődéssel kíséri a projektet. Az építkezés megkezdése így azt is mutatja, hogy egy jelentős lépéssel kerülünk közelebb a célhoz: a kor színvonalának megfelelő, modern orvostechnikával felszerelt műtéti tömbbel gazdagodik a kórház a betegek minél színvonalasabb, biztonságosabb ellátása céljából.




Lap tetejére


https://e-egeszsegugy.gov.hu

Tájékoztató videó: itt
youtube tájékoztató videó: itt
Adatvédelem: itt






Szent Pantaleon Gyógyszertár
Dunaújváros
Vasmű út 10. (Rendelőintézet)

Tel.: 06 (25) 550-373
Fax: 06 (25) 550-457
Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig
8 - 16 óráig







Szent Pantaleon Kórház
Rendelőintézet
Dunaújváros
kommunikacio[kukac]pantaleon[pont]hu
Tel.: 06 (25) 550-550
Fax: 06 (25) 413-640

Korányi Sándor utca 4-6.
2400,Dunaújváros


















Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM