Projektlátogatáson vettek részt Dunaújváros és a városkörnyék háziorvosai ma a Szent Pantaleon Kórházban, ahol az átadás előtti utolsó simításokat végzik, és lassan minden orvostechnikai berendezés a helyére kerül az új műtéti blokkban. - Sajtóközlemény

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház új technológiai tömbbel bővül az Új Széchenyi Tervnek köszönhetően, a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program „Struktúraváltoztatást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvőbeteg-szakellátásban” TIOP-2.2.4/09/1. kódszámú pályázaton nyert közel 4 milliárd forintos forrásnak köszönhetően, amely 10 százalékos önerőt tartalmaz.

A központi műtő és technológia blokk közelgő átadása előtt a dunaújvárosi és a városkörnyéki praxisok háziorvosai számára szervezett projektlátogatást az intézmény. A szakmai bejáráson dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója elmondta, hogy lassan minden orvostechnikai berendezés a helyére kerül, zajlik a próbaüzem, amelynek során például megvizsgálják az eszközök működését, sterilitását. Az alapellátásban dolgozó orvosok tájékoztatást kaptak arról is, milyen új orvostechnikai berendezések segítik a gyógyító tevékenységet az új szárnyban. A fejlesztés keretében közel egymilliárd forint értékű gép-műszer beszerzés valósult meg, a berendezések közül a főigazgató kiemelte a digitális röntgent és átvilágítót, a mammográfot és az ultrahang-készüléket. Az új röntgen PACS archiváló rendszerrel működik, amely lehetővé teszi a távdiagnosztikát is.

Az első ütemben az intenzív osztály, a röntgen, a trauma szakrendelés és sürgősségi, valamint egyéb szakrendelések költöznek az új szárnyba még szeptember folyamán, majd a műtők és a sterilizáló. Jövő év elején itt kap helyet a részben állampolgári és céges adományokból megvásárlandó új CT készülék is.

A műtői tevékenység központosításának szakmai, gazdasági előnye van: a közös háttér infrastruktúra használata a fenntartási költségeket csökkenti, ugyanakkor növeli betegbiztonságot, kevesebb ugyanis a betegmozgatás, és kevésbé túlterhelt a személyzet. A korszerűbb eszközökkel lehetővé válik a pontosabb, gyorsabb diagnosztika. A centralizálás mindezen túl a tevékenységek jobb szervezhetőségét és a működés jobb átláthatóságát eredményezi.

KépekLap tetejére


https://e-egeszsegugy.gov.hu

Tájékoztató videó: itt
youtube tájékoztató videó: itt
Adatvédelem: itt


Szent Pantaleon Gyógyszertár
Dunaújváros
Vasmű út 10. (Rendelőintézet)

Tel.: 06 (25) 550-373
Fax: 06 (25) 550-457
Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig
8 - 16 óráigSzent Pantaleon Kórház
Rendelőintézet
Dunaújváros
kommunikacio[kukac]pantaleon[pont]hu
Tel.: 06 (25) 550-550
Fax: 06 (25) 413-640

Korányi Sándor utca 4-6.
2400,Dunaújváros


Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM