SAJTÓKÖZLEMÉNY

Egészségfejlesztési Iroda ünnepélyes megnyitója

2013. november 19.

Ünnepélyes megnyitót tartottak ma a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban abból az alkalomból, hogy megnyitotta kapuját az intézmény Egészségfejlesztési Irodája. A 117 394 731 millió forintos uniós támogatásból egészségre nevelő, szemléletformáló életmódprogramok kerülnek megrendezésre.

Az Új Széchenyi Tervnek köszönhetően, a Társadalmi Megújulás Operatív Program „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok a kistérségben” TÁMOP-6.1.2/11/3 kódszámú pályázaton nyert 117 394 731 millió forintos egyszeri vissza nem térítendő támogatásból a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet részeként Egészségfejlesztési Iroda kialakítására, működésére kapott támogatást. Cél a Dunaújvárosi kistérségben élők életmódjának egészségtudatos irányba fordítása, az ezzel kapcsolatos tudásanyag terjesztése és konkrét programok révén egészségi állapotának javítása. A programokba széles körben vonják be a kórház és az alapellátás szakembereit, a kistérségben működő egészségfejlesztő tevékenységgel foglalkozó civil szervezeteket és szolgáltatókat is.

Az ünnepség résztvevőit dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazgatója köszöntötte. Tájékoztatta a jelenlévőket az Egészségfejlesztési Iroda fontosságáról. Hangsúlyozta az egészséges életmód fontosságát, melyhez az újonnan kialakított iroda munkatársai, szakemberei segítséget adnak a lakosság számára.

Dr. Galambos Dénes, Fejér megyei kormánymegbízott ünnepi beszédében kiemelte az egészségfejlesztő tevékenység fontosságát. Hangsúlyozta, hogy a dunaújvárosi járásban élők számos életmód változtató tudásanyaggal lesznek gazdagabbak az Iroda működése által. Konkrét programokon keresztül segítséget, támogatást kapnak az emberek az életmódjuk megváltoztatására, a betegségek megelőzésére. Nagy jelentőséget tulajdonított annak, hogy a projekt kiemelt figyelmet fordít a hátrányos helyzetű emberekre. Megkeresik, elérik azokat a társadalmi csoportokat, amelyek eddig még nem törődtek a megelőzéssel, a szűrővizsgálatokkal, és az életmódváltás előtt állnak.

Dr. Máté Ágnes orvos-igazgató, projektmenedzser bemutatta a projektet. Az Egészségfejlesztési Iroda célja a járás területén folyamatos egészségfejlesztési tevékenység működtetése. Bemutatta az együttműködő partnereket (háziorvosok, egészségfejlesztési intézmények, szervezetek, civilek és szolgáltatók), illetve a projekt célcsoportjait (szív-, érrendszeri betegek, időskorúak, lelkibetegek, dohányosok, elhízottak), majd tájékoztatást adott az Egészségfejlesztési Iroda tervezett működéséről, programelemeiről.

Az ünnepélyes köszöntőket követően dr. Galambos Dénes, dr. Mészáros Lajos, és dr. Máté Ágnes megnyitotta az Egészségfejlesztési Irodát.Lap tetejére


https://e-egeszsegugy.gov.hu

Tájékoztató videó: itt
youtube tájékoztató videó: itt
Adatvédelem: itt


Szent Pantaleon Gyógyszertár
Dunaújváros
Vasmű út 10. (Rendelőintézet)

Tel.: 06 (25) 550-373
Fax: 06 (25) 550-457
Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig
8 - 16 óráigSzent Pantaleon Kórház
Rendelőintézet
Dunaújváros
kommunikacio[kukac]pantaleon[pont]hu
Tel.: 06 (25) 550-550
Fax: 06 (25) 413-640

Korányi Sándor utca 4-6.
2400,Dunaújváros


Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM