A Szent Pantaleon Kórház szülészet-nőgyógyászati osztálya az elmúlt években két alkalommal nyert támogatást a „Családbarát Szülészet” pályázati program keretében.

A kormány 2018-ban hozta létre a családközpontú szülészeti ellátás országos szintű megvalósítása céljából a „Családbarát Szülészet” pályázati programot, melyet 2019-ben is meghirdetett. Intézményünk a szülészeti osztály által benyújtott szakmai fejlesztési elképzeléseknek köszönhetően mindkét évben sikeresen pályázott.

A legutóbb nyert 19 millió forintos támogatás az osztály anya- és bababarát alapelvekre épülő szülészeti, csecsemőtáplálási szakmai irányelveknek és módszertannak megfelelő működésének továbbfejlesztését célozta meg. A pályázati forrásból tervezett építészeti beruházást a koronavírus járvány miatt 2020-ban nem lehetett megkezdeni, így az csak ebben az évben valósulhatott meg. Sor került az NST (magzati mozgás figyelő) vizsgáló alapterületének növelésére, egyben felújítására, valamint intimitást biztosító mobil paravánok, a vajúdási folyamat közben használható terápiás minőségű aromaterápiás diffúzorok, a magzat méhen belüli állapotának papírszalagon történő rögzítésére szolgáló kardiotokográfia (CTG készülék), az anyák és gyermekük szoptatás közbeni kényelmes testhelyzetének megválasztását segítő szoptatós fotelek, elektromos mellszívók és anyatej tárolására szolgáló hűtőszekrény beszerzésére is.

A pályázat lehetőséget biztosított néhány munkatársunk számára Aranyóra és rooming-in, valamint anyatejes táplálási ismeretek képzések keretében történő elsajátítására is, melyek szintén azt a célt szolgálják, hogy minél magasabb színvonalú ellátást nyújthassunk és komfortosabb környezetet teremthessünk a gyermeket váró családok számára.Lap tetejére


https://e-egeszsegugy.gov.hu

Tájékoztató videó: itt
youtube tájékoztató videó: itt
Adatvédelem: itt


Szent Pantaleon Gyógyszertár
Dunaújváros
Vasmű út 10. (Rendelőintézet)

Tel.: 06 (25) 550-373
Fax: 06 (25) 550-457
Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig
8 - 16 óráigSzent Pantaleon Kórház
Rendelőintézet
Dunaújváros
kommunikacio[kukac]pantaleon[pont]hu
Tel.: 06 (25) 550-550
Fax: 06 (25) 413-640

Korányi Sándor utca 4-6.
2400,Dunaújváros


Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM