A háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon, így a Dunaújvárosi Kórházban is folyamatosan elérhető  a koronavírus elleni harmadik oltás. A kórházi oltópontokra az első oltáshoz hasonlóan az eeszt.gov.hu időpontfoglaló felületén lehet és kell időpontot foglalni. Ezt azok tudják megtenni, akiknél eltelt 4 hónap a második oltásuk óta.

A harmadik oltás felvételére ugyanaz jellemző, mint az előző két oltásra; önkéntes, ingyenes marad és egyénileg szükséges időpontot foglalni rá, vagy a háziorvostól is lehet kérni beadását.

Az időpontfoglalóban az foglalhat időpontot, aki elmúlt 18 éves, és a második oltását már több mint 4 hónapja kapta meg. (Az egydózisú Janssen vakcina esetében természetesen az első oltástól számít a 4 hónap).  A harmadik oltás az időseknek, a krónikus betegségben szenvedőknek, és a legyengült immunrendszerű betegeknek különösen ajánlott. Aki nem tud interneten foglalni, a háziorvosánál is kérheti a harmadik  oltás beadását.
Kérjük, hogy a harmadik oltásra mindenki hozza magával az első két oltását igazoló dokumentumait, személyi igazolványát, TAJ kártyáját, a kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot valamint, lehetőség szerint, a kinyomtatott visszaigazolást az időpontfoglalásról.

Ki tud interneten időpontot foglalni harmadik oltásra?

Jelenleg csak az a 18 év feletti személy fog tudni a 3. oltásra időpontot foglalni, akinél eltelt legalább 4 hónap a második oltástól számítva és mindkét oltását Magyarországon vette fel.

Hol tud időpontot foglalni a harmadik oltásra?
Az online időpontfoglaló elérhetősége: https://www.eeszt.gov.hu/hu/covid-oltas-idopontfoglalas

A harmadik oltásra történő jelentkezés lehetőségét csak azok fogják látni az időpontfoglaló felületen, akik a fenti kritériumoknak megfelelnek. Az időpontfoglalóba a TAJ-számuk és a születési idejük beírásával tudnak belépni.

Kinek ajánlott kiemelten a harmadik oltás?
A harmadik oltás beadása különösen ajánlott az időseknek, a krónikus betegségben szenvedőknek, és a legyengült immunrendszerű betegeknek, annak érdekében, hogy megerősítsék védettségüket a delta vírusvariánssal szemben is.
A kormány az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az egészségügyi szakmai grémiumok összesített javaslata alapján döntött a harmadik oltás beadásával kapcsolatos eljárásrendről.

Milyen vakcinával történik a harmadik oltás?
Azt, hogy ki milyen típusú oltóanyagot kap harmadik oltásnak, a szakmai ajánlást figyelembe véve az oltóorvos dönti el a helyszínen. Az is lehetséges ugyanakkor, hogy kontrainidkáció esetén valaki ugyanazt az oltást kapja harmadikként, mint amilyennel az alapimmunizálása történt. Oltópontunkon minden típusú oltás elérhető. A súlyos megbetegedés ellen minden itthon forgalomban lévő vakcina egyformán hatásos és biztonságos.
Lap tetejére


https://e-egeszsegugy.gov.hu

Tájékoztató videó: itt
youtube tájékoztató videó: itt
Adatvédelem: itt


Szent Pantaleon Gyógyszertár
Dunaújváros
Vasmű út 10. (Rendelőintézet)

Tel.: 06 (25) 550-373
Fax: 06 (25) 550-457
Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig
8 - 16 óráigSzent Pantaleon Kórház
Rendelőintézet
Dunaújváros
kommunikacio[kukac]pantaleon[pont]hu
Tel.: 06 (25) 550-550
Fax: 06 (25) 413-640

Korányi Sándor utca 4-6.
2400,Dunaújváros


Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM