Fejér Megye Önkormányzata minden évben megrendezi a Megyenapot, melynek keretében sor kerül a Fejér Megyei Közgyűlés által alapított díjak átadására is. Az idén szeptember 10-én Nádasdladányban tartott eseményen kórházunk Infektológiai osztálya is elismerésben részesült.

Az ebben az esztendőben alapított és többek között az Infektológiai osztályunk számára is odaítélt „Fejér Megyei Önkormányzat járványügyi helyzetben tanúsított helytállásért” Díjat az osztály vezetője, dr. Kecskés Borbála PhD főorvos vette át ünnepélyes keretek között a Fejér Megyei Közgyűlés elnökétől, dr. Molnár Krisztiántól.

A Covid betegek ellátásában kimagasló tevékenységet nyújtó közösséget dr. Mészáros Lajos főigazgató terjesztette fel a díjra és örömmel gratulált annak elnyeréséhez az osztályvezető főorvosnak a szeptember 13-án tartott főorvosi értekezleten.

Az Infektológiai osztály a Covid-19 járvány előtt 35 ágyon működött két szárnyon és átlagosan havi szinten 120 körüli távozó beteglétszámmal dolgozott. A járvány struktúraátalakításra kényszerítette az osztályt, a központi utasítások alapján ágyszámukat az előírtaknak megfelelően módosítani kellett, kapacitásuk 11 részlegre bővült. Az orvosok, nővérek és adminisztrátorok létszámát a többszörösére kellett növelni, kórházon belüli munkaerő átirányítással. A biztonságos betegellátás érdekében az állandó orvos létszám további 18-20 fővel emelkedett a kórház más szakterületein dolgozó kollégák bevonásával.
A pandémia kezdetétől a munkafolyamatok az osztályon megváltoztak, mindenkit új kihívások elé állított a járvány, úgymint az osztály részlegeinek koordinálása, az orvosok szakmai irányítása, új feladatok megtanulása, lélegeztető gépek beállítása, kezelése, a betegek monitorizálása, a higiénés rendszabályok még fokozottabb betartása. A munkavégzés során a fizikai és lelki megterhelésük a többszörösére nőtt, valamint nehézséget okozott a folyamatos védőfelszerelés, védőruha használata.
Az osztály munkáját, az orvos, nővér munkabeosztást nagymértékben nehezítette, hogy a védőoltás megjelenése előtt sok dolgozó átesett a fertőzésen, amely a munkából való kiesést, a beosztások újra gondolását jelentette.
2020 októberétől kiemelt Covid ellátó kórház lett az intézmény. A betegeket az ország 4 megyéjéből kellett fogadni, így az osztályon megfordult ellátottak létszáma jelentősen megnövekedett, a második hullámban a havi távozó betegek száma 3-400 főre emelkedett. A harmadik hullám csúcsán ez a szám megközelítette a 600 főt. Mindemellett a hozzátartozókkal való kapcsolattartás és tájékoztatás is feladataikat növelte, melyet igyekeztek megfelelően koordinálni.  
A sok nehézség, kihívás a különböző osztályokról, szakrendelésekről átirányított dolgozókat összekovácsolta, egy nagyszerű csapatot alkotva, az új helyzethez alkalmazkodva munkájukat maximális odaadással végezték.

A kollektíva embert próbáló tevékenysége és helytállása elismeréseként részesült a díjban, melyhez ezúton is gratulálunk, további sok sikert és jó egészséget kívánunk!
Lap tetejére


https://e-egeszsegugy.gov.hu

Tájékoztató videó: itt
youtube tájékoztató videó: itt
Adatvédelem: itt


Szent Pantaleon Gyógyszertár
Dunaújváros
Vasmű út 10. (Rendelőintézet)

Tel.: 06 (25) 550-373
Fax: 06 (25) 550-457
Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig
8 - 16 óráigSzent Pantaleon Kórház
Rendelőintézet
Dunaújváros
kommunikacio[kukac]pantaleon[pont]hu
Tel.: 06 (25) 550-550
Fax: 06 (25) 413-640

Korányi Sándor utca 4-6.
2400,Dunaújváros


Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM