Egy hálás hozzátartozó Facebook bejegyzéséből értesültünk arról, hogy két egészségügyi dolgozó június 30-án kora reggel a Mezőfalva irányából Dunaújvárosba közlekedő autóbuszon megmentette egy férfi életét.

Mint később kiderült, két munkatársunk, Mihalkóné Kiefer Angelina és Nagy Klaudia, sebészeti osztályunk ápolói voltak az életmentők. A kolléganők munkahelyükre tartottak, amikor az eset történt. Felfigyeltek az utasok segélykiáltására és azonnal igyekeztek segítséget nyújtani. Megvizsgálták a beteget és mivel nem észleltek életjelenségeket, így azonnal megkezdték újraélesztését. A mentőszolgálat érkezéséig felváltva végezték a reanimálást, amelybe egy utastársukat is sikerült bevonni. Munkatársaink az időközben kiérkező mentő bajtársakkal együtt tovább folytatták a beteg ellátását, állapotának stabilizálásáig.

Mihalkóné Kiefer Angelina 2014 óta dolgozik intézményünkben, 2015-től a sebészeti osztály munkatársa. Nagy Klaudia 2019-ben helyezkedett el kórházunk sebészeti osztályán. A kolléganők pályájuk során már többször végeztek reanimálást, de "civil" helyzetben, most először. Elmondásuk szerint még most is a történtek hatása alatt vannak, hiszen nagy nyomás nehezedik ilyenkor a segítséget nyújtóra – eszközök, kórházi körülmények híján, rajtuk múlik egy ember élete. Felemelő érzés számukra az a szeretet és hála, amely az újraélesztett férfi családja és más, az esetről értesült emberek részéről feléjük megnyilvánul. A helyszínen nem volt alkalmuk köszönetet mondani annak a bátor férfinek, aki szintén bekapcsolódott a reanimálásba, szeretnék ezt ezúton is kifejezésre juttatni.  

Örülünk, hogy ilyen elhivatott munkatársaink vannak, köszönet a talpraesettségükért, helytállásukért!

Bízunk benne, hogy a segítségre szorult férfi azóta jobban van, akinek ezúton is mielőbbi jó egészséget kívánunk!Lap tetejére


https://e-egeszsegugy.gov.hu

Tájékoztató videó: itt
youtube tájékoztató videó: itt
Adatvédelem: itt


Szent Pantaleon Gyógyszertár
Dunaújváros
Vasmű út 10. (Rendelőintézet)

Tel.: 06 (25) 550-373
Fax: 06 (25) 550-457
Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig
8 - 16 óráigSzent Pantaleon Kórház
Rendelőintézet
Dunaújváros
kommunikacio[kukac]pantaleon[pont]hu
Tel.: 06 (25) 550-550
Fax: 06 (25) 413-640

Korányi Sándor utca 4-6.
2400,Dunaújváros


Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM