Vagy szeretné végleg letenni a cigarettát? A WHO 1987. évi kezdeményezésére május 31-e a Nemdohányzók Világnapja.

A dohányzás egy igen ártalmas szokás, mely sok betegség okozója. Azáltal, hogy a cigarettában lévő mérgező anyagok károsítják az erek állapotát és rontják a vérkeringést, megnő a stroke, a szív- és érrendszeri megbetegedések, a légúti rendellenességek, a tüdőrák kockázata, melyek sajnos, a vezető halálokok is egyben Magyarországon. Ezen betegségek kialakulásához a passzív dohányzás is hozzájárulhat. Zárt térben a dohányfüst a nemdohányzóknak azonnali panaszokat is okozhat, ilyenek például a tüsszögés, köhögés, hányinger, fejfájás, szemviszketés. Aki cigarettára gyújt, annak fokozott figyelmet kell fordítania arra, hogy azt úgy tegye, hogy azzal ne ártson a nemdohányzóknak.

A dohányzás szenvedélybetegség, mellyel, ha valaki szeretne leszámolni, nem mindig sikerül támogatás nélkül. Ha elszánta magát, megéri végig csinálni, mivel az időben abbahagyott dohányzással, az általa okozott károsodások még visszafordíthatóak. Nehezíthetik a leszokást az átmeneti ideig tartó nikotinmegvonási tünetek, melyek megnyilvánulhatnak többek között feszültségben, fejfájásban, étkezési zavarokban, azonban, ha kitartó és elég időt hagy magának a leszokásra, számtalan előnyét fogja élvezni. Könnyebbé válik a légzése, újra intenzívebben fogja érezni az ízeket, illatokat, simább lesz a bőre, javul a közérzete, a teljesítőképessége, s legfőképpen lehetőséget kap egy hosszabb tartamú, egészséges életre.

Ha segítségre van szüksége, van mód leszokást támogató program igénybevételére, melyre az intézményünkben működő Egészségfejlesztési Iroda is lehetőséget kínál.Lap tetejére


https://e-egeszsegugy.gov.hu

Tájékoztató videó: itt
youtube tájékoztató videó: itt
Adatvédelem: itt


Szent Pantaleon Gyógyszertár
Dunaújváros
Vasmű út 10. (Rendelőintézet)

Tel.: 06 (25) 550-373
Fax: 06 (25) 550-457
Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig
8 - 16 óráigSzent Pantaleon Kórház
Rendelőintézet
Dunaújváros
kommunikacio[kukac]pantaleon[pont]hu
Tel.: 06 (25) 550-550
Fax: 06 (25) 413-640

Korányi Sándor utca 4-6.
2400,Dunaújváros


Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM