Az egyetemek orvosi karai (a Semmelweis Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem) minden év október-novemberében ünnepélyes keretek között köszöntik azon 50, 60, 65, 70, 75 éve végzett orvosokat, akik benyújtották jelentkezésüket, hogy szeretnék megkapni díszoklevelüket.
2020-ban a koronavírus járvány miatt, sajnos, nem kerülhetett sor az ünnepségekre, de igény szerint postai úton is megkaphatták díszoklevelüket a jubiláló orvosok. A múlt évben a Szent Pantaleon Kórház egykori munkatársai is benyújtották kérelmüket az orvosi egyetemek valamelyikére az ünnepi diploma átvétele céljából, ezúton köszöntjük őket.

Gratulálunk a pályafutásuk alatt elért sikereikhez és kívánunk jó egészséget!  

Rubin Diploma – 70 éve szerzett orvosi diploma

Dr. Kunszenti Antal

Egyetemi tanulmányait Budapesten, a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végezte. A diploma megszerzését követően először a Szent István Kórház gyermeksebészetén, majd a Szent László Kórház gyermek infectológiáján dolgozott. 1954-ben szakvizsgázott gyermekgyógyászatból és még ebben az évben Dunaújvárosba költözött. Növekvő családjának itt ígértek lakást, mert a gyorsan fejlődő, fiatalok lakta városban különösen sok gyermek született. Az idő múlásával szakmailag és emberileg is különös szerencsének tartotta, hogy hosszú, 79 éves koráig folytatott orvosi munkája során első pácienseinek nemcsak a gyerekeit, de az unokáit is elláthatta.
Munkáját 1975-ben Miniszteri Dicsérettel ismerték el, rá 10 évre pedig Kiváló Munkáért kitüntetésben részesült. 1985-ben vonult nyugdíjba, de azt követően is aktív maradt, hiszen rengeteg ügyeletet és helyettesítést elvállalt.
Lányai szerint sok munkája ellenére ők voltak a fő haszonélvezői édesapjuk különleges gyermekszeretetének, amely nyilvánvalóan döntő szerepet játszott abban, hogy egyikük éppen a gyermekgyógyászatot választotta.
2020-ban nemcsak 70 éve vehette át diplomáját, hanem szeptemberben  70. házassági évfordulóját és 95. születésnapját is ünnepelte feleségével, lányaival, 4 unokájával és immár 5 dédunokájával.


Vas Diploma – 65 éve szerzett orvosi diploma
Dr. Bartos Gábor PhD

A Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán végzett 1955-ben, majd annak Műtéttani Intézetében dolgozott. Munkacsoportjával kidolgozta a magyar érprotézist és a poliészter hasfali hálót, melyet a ’80-as évek végéig alkalmaztak. 1967 és 1973 között a Pécsi Orvostudományi Egyetem II. sz. Sebészeti Klinikáján bevezette a sebészi varrógépek használatát és a kolangioszkópiát, munkacsoportjával elkezdte az érsebészetet.
Mind sebészeti, mind érsebészeti szakorvosi képesítéssel rendelkezik. A kísérletes érprotetikáról írt értekezése alapján 1970-ben elnyerte az orvostudományok kandidátusa tudományos fokozatot. 1971-ben, a bangladesi polgárháború idején tábori sebészeti részleget vezetett, mely kiküldetéséért 1973-ban „Az egészségügy kiváló dolgozója” lett.
1973-ban kapott osztályvezető főorvosi kinevezést a Dunaújvárosi Kórház Általános Sebészeti Osztályára, melyet 1997-ben történt nyugdíjba vonulásáig vezetett. Munkásságához kötődik az osztály bővítése, technikai fejlesztése, a műtéti repertoár korszerűsítése, főként a gasztroenterológiai és az onkológiai műtétek területén. Dunaújvárosban ő honosította meg az érsebészeti tevékenységet. Szerepet vállalt az Intenzív Betegellátó Osztály létrehozásában is. Saját fejlesztéssel, elsők között kezdte el a mikroszámítógépes sebészeti dokumentációt. Munkája kezdetétől befejezéséig alkalmazták az infekció-regisztert, amely itthon unikumnak számított.
A városunkban folytatott munkásságáért a ’70-es, ’80-as években kétszer kapott „Miniszteri Dicséretet”. 1995-ben PhD oklevélben, 1996-ban „Pro Sanitate” miniszteri dicsérő oklevélben részesült. 1998-ban a város vezetése „Dunaújváros Egészségügyéért” díjjal ismerte el munkásságát. 2003-ban elnyerte az „Érbetegségek” c. szakfolyóirat szerkesztőbizottsága által alapított „Legjobb publikációért” díjat, 2011-ben pedig ugyanennek a testületnek a „Nagydíját”. A Magyar Sebész Társaság Jubileumi 100. Kongresszusán, 2006-ban, megkapta a „Magyar Sebészetért Emlékérmet”, amely a magyar sebészet második legmagasabb kitüntetése. 2015-ben intézményünk vezetése „Szent Pantaleon Emlékéremben” részesítette. 2019-ben a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság a magyar érsebészet legmagasabb kitüntetését, a „Soltész Lajos Emlékérmet” adományozta részére.
Tanár úr tudományos munkássága is kiemelkedő, 166 írásbeli közlése van, valamint közel 200 előadást, poszter- és filmbemutatást tartott. Jelenleg a magyar érsebészet történetéről szóló könyv megírásán dolgozik.

Arany Diploma    - 50 éve szerzett orvosi diploma
Dr. Halász Judit
A Pécsi Orvostudományi Egyetem elvégzését követően 1970-ben belgyógyászati osztályunkon kezdett dolgozni. 1975-ben sikeres szakvizsgát tett belgyógyászatból. 1980-tól rövid ideig körzeti orvosként tevékenykedett, majd 1981 júniusától csoportvezető belgyógyász főorvosként folytatta munkáját a belgyógyászati szakorvosi rendelésen. 1994-ben megbízást kapott az orvosigazgatótól, hogy a járóbeteg-ellátási igazgatóhelyettesi feladatokat is ellássa orvosi tevékenysége mellett. 2002-ben nyugdíjba vonult, de munkájára ezt követően még 2018-ban történt visszavonulásáig is számíthatott az intézmény. A társszakmákkal jó kollegiális kapcsolatot alakított ki, így az osztályháttér nélküli szakrendelések munkájának koordinálásával is hatékonyan segíthette a menedzsmenti tevékenységet.
A betegek és a kórház érdekeit szem előtt tartó munkásságát a kórház vezetése 2001-ben Szent Pantaleon Emlékérem adományozásával ismerte el, a város egészségügyi ellátásában való kiemelkedő szakmai teljesítményét pedig Dunaújváros Önkormányzata 2005-ben a "Dunaújváros Egészségügyéért" Díj odaítélésével jutalmazta.  
A betegek szolgálatában végzett több évtizedes magas szintű szakmai munkája, életpályája elismeréseként 2016-ban a Magyar Orvosi Kamara "Prof. dr. Romhányi György" Díjban részesítette.

Arany Diploma    - 50 éve szerzett orvosi diploma
Dr. Gergely Sylvia
Diplomáját a Szegedi Orvostudományi Egyetemen szerezte. Már szigorló éveit is a dunaújvárosi Városi Kórházban töltötte, mert itt kapott ígéretet arra, hogy diplomázása után felvételt nyer a neurológiai osztályra, amely teljesült is 1970-ben. Az osztály munkatársai 1985-ig, a pszichiátriai osztály megnyitásáig az általános organikus neurológiai profil mellett ellátták a kis pszichiátriai eseteket is. Főorvosnő két szakvizsgát szerzett, 1975-ben neurológiából, 1980-ban pszichiátriából. 1976-ban adjunktusi, majd 1990-ben főorvosi kinevezést kapott. A betegellátás mellett osztályvezető-helyettesi feladatait is végezte, részt vett az osztály munkarendjének kialakításában, munkaszínvonalának folyamatos emelésében. Főorvos asszony 1999-ben nyugdíjba vonult, de a betegek felelősségteljes gyógyítását ezt követően is hihetetlen munkabírással végezte 2015-ben történt visszavonulásáig. Egész életét elkísérte a hivatástudat, több mint négy évtizedes pályafutása alatt a kórház, ezen belül a neurológiai osztály szolgálatának rendelte alá magát és tudását.
Magas szakmai színvonalú munkáját, elhivatottságát a Szent Pantaleon Kórház 2002-ben Szent Pantaleon Emlékéremmel ismerte el, 2015-ben a Szent Pantaleon Kórház Kiváló Dolgozója kitüntetésben részesült.  Lap tetejére


https://e-egeszsegugy.gov.hu

Tájékoztató videó: itt
youtube tájékoztató videó: itt
Adatvédelem: itt


Szent Pantaleon Gyógyszertár
Dunaújváros
Vasmű út 10. (Rendelőintézet)

Tel.: 06 (25) 550-373
Fax: 06 (25) 550-457
Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig
8 - 16 óráigSzent Pantaleon Kórház
Rendelőintézet
Dunaújváros
kommunikacio[kukac]pantaleon[pont]hu
Tel.: 06 (25) 550-550
Fax: 06 (25) 413-640

Korányi Sándor utca 4-6.
2400,Dunaújváros


Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM