LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS JÁRVÁNYÜGYI INTÉZKEDÉSEKRŐL

Tisztelt Lakosság! Kedves Betegeink!


Önök előtt is ismert tény, hogy a Covid-19 járvány második hulláma miatt ismét különleges jogrend van érvényben. A Szent Pantaleon Kórház továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy a megnövekedett számú koronavírusos betegek kezelése mellett folytassa a sürgősségi és nem halasztható ellátásokat, valamint megőrizze ellátási kapacitásait. 

Megváltozott működésünkről az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket: 

A kórház-rendelőintézetben átmenetileg megszűnnek a tervezhető, nem sürgős ellátások. Továbbra is elvégezzük azonban az akut ellátást és minden olyan beavatkozást, amelyek halasztása akár középtávon is egészségkárosodást eredményezhet. 

Szakrendeléseink és ambulanciáink továbbra is működnek, de azokat az eseteket látjuk el, amelyek elmaradása hosszabb távon egészségügyi kockázatot jelentene. Fontos a várókban a megfelelő távolságtartás és a kórház-rendelőintézet egész területén a maszk használat. Amennyiben lehetséges, telefonos konzultáció előzze meg a személyes megjelenést, a gyógyszerfelírás és eBeutaló kiállítása is megoldható a „felhőben”, amennyiben szakmailag nem szükséges a személyes megjelenés. 

Egyes fekvőbeteg-osztályainkat összevontuk, hogy a felszabaduló helyeken infektológiai ellátást végezhessünk. A mozgásszervi rehabilitációs osztályra új beteget csak rendkívül indokolt esetben veszünk fel. A tervezett műtéteket és az egynapos beavatkozásokat leállítottuk, kizárólag sürgősségi és onkológiai műtétek történnek. 

A kórházban tilos a látogatás, a beléptetés egy előszűrő sátoron keresztül történik. A belépő betegeket kísérni csak indokolható esetben lehet, kerülve a megfertőződés kockázatát. A portaszolgálat szigorúan ellenőrzi a belépési jogosultságot, elsősorban beutalóval lehet bejönni, a nem beutaló köteles ellátóhelyek esetében pedig kérjük betegeinket, hogy belépésük céljáról nyilatkozzanak a portaszolgálatnak. A látogatási tilalom alól egyedi és méltányolható esetekben – a higiénés szabályok betartása mellett – kivételt tehet az adott osztály vezetője, de ennek lehetőségét a minimálisra kívánjuk csökkenteni. Apás szülésre továbbra is lehetőség van a higiénés szabályok szigorú betartása mellett. 

Kórházunk betegei részére be lehet juttatni csomagot a portaszolgálat munkatársain keresztül. A beteg részére szánt csomagot névvel, osztállyal, és kórteremszámmal ellátva veszi át a portaszolgálat és juttatja el a címzetthez.

A sürgősségi betegellátó osztály bejáratát csak a sürgősségi ellátásra érkezők használhatják. Azon keresztül egyéb esetben a be- és kijárás is tilos. A kórház épületébe a hídon keresztül juthatnak be, a pszichiátriai osztályra a gazdasági portán keresztül.

Mind a személyzet, mind a pácienseink közös érdeke, hogy az ellátó személyzet a várható további esetszám növekedésekor is rendelkezésre tudjon állni, ezért nyomatékosan kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy csak rendkívül indokolt esetben vegyék igénybe a kórház-rendelőintézet szolgáltatásait.

A koronavírus járvánnyal összefüggő kérdéseikkel kapcsolatosan a kormányzati zöld számon (06-80-277-455, 06-80-277-456) és a www.koronavirus.gov.hu honlapon tájékozódhatnak.

Kórházunkat érintő változtatásokról pedig a www.pantaleon.hu  honlapon kaphatnak aktuális felvilágosítást. 


Lap tetejére


https://e-egeszsegugy.gov.hu

Tájékoztató videó: itt
youtube tájékoztató videó: itt
Adatvédelem: itt


Szent Pantaleon Gyógyszertár
Dunaújváros
Vasmű út 10. (Rendelőintézet)

Tel.: 06 (25) 550-373
Fax: 06 (25) 550-457
Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig
8 - 16 óráigSzent Pantaleon Kórház
Rendelőintézet
Dunaújváros
kommunikacio[kukac]pantaleon[pont]hu
Tel.: 06 (25) 550-550
Fax: 06 (25) 413-640

Korányi Sándor utca 4-6.
2400,Dunaújváros


Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM