Sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes eseményen Németh József,  az OTP Bank Észak-dunántúli Régió vezetője és dr. Nagy Krisztina, a Humanitás Szociális Alapítvány titkára . adta át kórházunknak  az OTP Bank és Humanitás Szociális Alapítvány 75 millió forint értékű orvosi eszközökre biztosított támogatását.

A koronavírus járvány gazdasági és társadalmi hatásai minden embert, céget és szervezetet mélyen érintenek. Az OTP Csoport nemcsak hazai ügyfelei, munkatársai és partnerei, hanem a régió egésze iránt érzett felelősséggel, jelentősen hozzájárult a koronavírus járvány okozta nehézségek enyhítéséhez. Magyarországon és a régió több országában eddig kétmilliárd forint támogatást ajánlott fel az OTP Csoport. Ebből az összegből 400 millió forintot öt hazai kórház részére adományozott az OTP Bank a Humanitás Alapítványon keresztül.

Itthon az egészségügyi intézmények részére átadott 20 lélegeztetőgép mellett Balassagyarmat, Ózd, Sátoraljaújhely, Dunaújváros kórházai, valamint a Budapesti Szent Ferenc Kórház részesült a támogatásokból.

Nagy örömünkre szolgál, hogy kórházunk is azon intézmények között szerepel, amelyeket tevékenységének elismeréseként a pénzintézet támogat. Az általuk felajánlott 75 millió forintból a kardiológia, a gastroenterológia, az általános sebészet, a traumatológia, a nőgyógyászat és az urológiai szakterületek orvosi eszközfejlesztése valósul meg.
A kardiológia egy kardiológiai ultrahang készülékkel, egy terheléses EKG készítésére alkalmas futópaddal lesz gazdagabb. Egy komplett HD felbontású laparoszkópos eszköz az általános sebészeti és nőgyógyászati műtétek elvégzésénél fogják használni. A gasztroenteorológia eszközparkja egy videógasztroszkóppal bővül. A bőrhámosító berendezés a traumatológiai sérültek és a plasztikai sebészeti ellátásban jelent előrelépést, míg az urológiai osztály húsz darab műtéti beavatkozáskor és tükrözéskor használt orvosi eszközzel lesz gazdagabb.

A fejlesztéseknek köszönhetően még színvonalasabb és komplettebb beavatkozásokat tudnak elvégezni az érintett szakmák képviselői.

Dr. Mészáros Lajos főigazgató beszédében kiemelte: „Ilyen magas összegű adományban még nem részesült intézményünk, amiért saját magam és munkatársaim nevében is rendkívül hálás vagyok”.Lap tetejére


https://e-egeszsegugy.gov.hu

Tájékoztató videó: itt
youtube tájékoztató videó: itt
Adatvédelem: itt


Szent Pantaleon Gyógyszertár
Dunaújváros
Vasmű út 10. (Rendelőintézet)

Tel.: 06 (25) 550-373
Fax: 06 (25) 550-457
Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig
8 - 16 óráigSzent Pantaleon Kórház
Rendelőintézet
Dunaújváros
kommunikacio[kukac]pantaleon[pont]hu
Tel.: 06 (25) 550-550
Fax: 06 (25) 413-640

Korányi Sándor utca 4-6.
2400,Dunaújváros


Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM