Telefonon kereste meg a kórház vezetését annak a betegnek a hozzátartozója, akinek életét Árvainé Pálinkás Judit pszichiátriai osztályvezető főnővér mentette meg május 16-án egy székesfehérvári bevásárlóközpontban.

A beteg testvére, aki utólag értesült a történtekről, kiderítette, hogy kinek köszönheti életét az öccse és hálás szívvel mondott köszönetet neki, illetve hívta fel dr. Mészáros Lajos főigazgatót is, hogy tájékoztassa munkatársunk szabadidejében tanúsított helytállásáról.  

Árvainé Pálinkás Judit az eset napján a bevásárlóközpontban tartózkodott, ahol meglátva a beteg körüli ijedt embereket és hallva a segítségkérést, azonnal odasietett a néhány másodperce földön fekvő eszméletlen férfihez. Meggyőződve a beteg állapotáról rögtön megkezdte az újraélesztését, melyhez pár perc múlva csatlakozott egy szintén szolgálaton kívül ott tartózkodó egészségügyi dolgozó. A mentők megérkezése után sikerült a beteget stabil állapotba hozni.

Diplomás ápoló kolléganőnk több mint 20 éves egészségügyi tapasztalattal bír, 1996. óta intézményünk dolgozója és 2019 márciusa óta a pszichiátriai osztály főnővére. Számára nem idegen egy beteg újraélesztése, munkája során többször kellett már ilyen módon is segítséget nyújtania. Elmondása szerint azonban a civil körülmények között végzett reanimáció alkalmával még nagyobb felelősséget érez az ember, mert akkor, ott nem azonnal áll rendelkezésre minden életmentő felszerelés, annak megérkezéséig rajta múlhat egy embertársa élete.

Judit precíz, megbízható, magas stressztűrő képességgel bíró egyéniség, akinek hivatástudata és szeretete, rátermettsége most ily módon is megmutatkozott. Örülünk, hogy munkatársunknak tudhatjuk!  

Lap tetejére


https://e-egeszsegugy.gov.hu

Tájékoztató videó: itt
youtube tájékoztató videó: itt
Adatvédelem: itt


Szent Pantaleon Gyógyszertár
Dunaújváros
Vasmű út 10. (Rendelőintézet)

Tel.: 06 (25) 550-373
Fax: 06 (25) 550-457
Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig
8 - 16 óráigSzent Pantaleon Kórház
Rendelőintézet
Dunaújváros
kommunikacio[kukac]pantaleon[pont]hu
Tel.: 06 (25) 550-550
Fax: 06 (25) 413-640

Korányi Sándor utca 4-6.
2400,Dunaújváros


Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM