A Szent Pantaleon Kórház szülészet-nőgyógyászati osztálya ismét nyert támogatást a „Családbarát Szülészet” pályázati program keretében.

A kormány 2018-ban kiemelt célul tűzte ki a családbarát értékrend minél szélesebb körű megvalósulását. Az ennek érdekében hozott egyik intézkedése a családközpontú szülészeti ellátás országos szintű megvalósítása céljából a „Családbarát Szülészet” pályázati program létrehozása volt, melyet mind 2018-ban, mind 2019-ben meghirdetett.

A kórház szülészet-nőgyógyászati osztálya 2018-ban is a nyertes pályázók között volt, s a 2019-ben benyújtott szakmai fejlesztési elképzeléseinek köszönhetően újabb anyagi forráshoz jutott a még inkább szülő- és bababarát környezet kialakításának, a pozitív szülésélmény feltételeinek további javításához.

A 19 millió forintos támogatásból építészeti beruházásként a jövőben sor kerül az NST (magzati mozgás figyelő) vizsgáló alapterületének növelésére, a helyiség felújítására. Különféle eszközök, berendezési tárgyak is beszerzésre kerülnek az osztályra, mint például az intimitást biztosító mobil paravánok, a vajúdási folyamat közben használható terápiás minőségű aromaterápiás diffúzorok, a magzat méhen belüli állapotának papírszalagon történő rögzítésére szolgáló kardiotográfia (CTG készülék), az anyák és gyermekük szoptatás közbeni kényelmes testhelyzetének megválasztását segítő szoptatós fotelek, elektromos mellszívók és anyatej tárolására szolgáló hűtőszekrény.

A szülészeti osztály nagy hangsúlyt helyez az anyatejes táplálás támogatására, ezért a sikeres szoptatás megvalósulása és az esetleges problémák megoldása érdekében elengedhetetlenül szükséges a kellően felkészült kismama és szakember. A szülészeti osztály néhány munkatársa képzéseken fogja elsajátítani a korszerű anyatejes táplálás gyakorlatát, illetve az Aranyóra és rooming-in ismereteket.

Annak érdekében, hogy a szülészet-nőgyógyászati osztály a jövőben is megfeleljen a 2018-ban elnyert „Családbarát Kórházi Osztály” elnevezésű elismerésnek, mindig újabb és újabb célt tűz ki maga elé, mellyel szeretne egyre magasabb színvonalú ellátást nyújtani és komfortosabb környezetet teremteni a gyermeket váró családok számára. Az anya- és bababarát alapelvekre épülő szülészeti, csecsemőtáplálási szakmai irányelveknek és módszertannak megfelelő működés továbbfejlesztésére az elnyert támogatás biztosít ismét lehetőséget.
Lap tetejére


https://e-egeszsegugy.gov.hu

Tájékoztató videó: itt
youtube tájékoztató videó: itt
Adatvédelem: itt


Szent Pantaleon Gyógyszertár
Dunaújváros
Vasmű út 10. (Rendelőintézet)

Tel.: 06 (25) 550-373
Fax: 06 (25) 550-457
Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig
8 - 16 óráigSzent Pantaleon Kórház
Rendelőintézet
Dunaújváros
kommunikacio[kukac]pantaleon[pont]hu
Tel.: 06 (25) 550-550
Fax: 06 (25) 413-640

Korányi Sándor utca 4-6.
2400,Dunaújváros


Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM