Kórházunk havi rendszerességgel megrendezésre kerülő tudományos ülésén ma a véralvadásgátlók használata a gyakorlatban volt a téma.

Dr. Németh József osztályvezető főorvos, a tudományos bizottság egyik tagjaként köszöntötte a vendégeket és felkérte dr. Tóth Erikát, a központi műtőszolgálat vezető főorvosát előadásának megtartására. Főorvos Asszony a különböző új kutatások által javasolt véralvadásgátlókról és azok szedési javaslatáról beszélt. Egyes betegségekben mennyi ideig és milyen típusú véralvadásgátlót kell szedni, valamint a véralvadásgátlók szedése mellett milyen kezelésekkor mennyi ideig kell felfüggeszteni a azok szedését. 
A második előadó dr. Gaszner Balázs egyetemi docens, a PTE Szívgyógyászati Klinika, Kardiológia Osztály és Szakambulancia vezetője volt. Előadásában a hosszú távú véralvadásgátlók szedésének előnyeiről és hátrányairól beszélt, gyakorlati példákon keresztül. Egy fogászati kezelés, vagy egy akut műtét során mennyi ideig javasolt a véralvadásgátló szedésének felfüggesztése. Mindkét előadó kiemelte, hogy az orvostudomány véralvadásgátlással foglalkozó területe is nagyon sokat változott és folyamatosan változik, érdemes odafigyelni az új protokollokra. 
Számos munkatársunk követte figyelemmel a rendkívül érdekes és elgondolkodtató előadásokat, melyek végén sor került a hallgatóságban felmerült kérdések megválaszolására, megvitatására és egy kötetlen beszélgetésre.Lap tetejére


https://e-egeszsegugy.gov.hu

Tájékoztató videó: itt
youtube tájékoztató videó: itt
Adatvédelem: itt


Szent Pantaleon Gyógyszertár
Dunaújváros
Vasmű út 10. (Rendelőintézet)

Tel.: 06 (25) 550-373
Fax: 06 (25) 550-457
Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig
8 - 16 óráigSzent Pantaleon Kórház
Rendelőintézet
Dunaújváros
kommunikacio[kukac]pantaleon[pont]hu
Tel.: 06 (25) 550-550
Fax: 06 (25) 413-640

Korányi Sándor utca 4-6.
2400,Dunaújváros


Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM