Napjainkban elég sok embert érint az inkontinencia, ami azt jelenti, hogy akaratlanul vizeletet, vagy székletet veszít a páciens. A társadalombiztosítás egyik legmagasabb költségtétele az inkontinencia termékek, a megfelelő betétek és pelenkák finanszírozása. Ez a probléma nemcsak az idősebb korosztályt érinti, előfordulhat fiatalabbaknál is. Jelentkezhet nőknél szülés után ideiglenesen, amíg újra meg nem erősödnek a gátizmok, vagy változó korban lévő nőknél, ritkábban férfiaknál. Az inkontinenciákban komoly javulást lehet elérni a medencei és fenékizmok tornáztatásával. Nem könnyű elsajátítani a gyógytorna helyes technikáját. Ehhez nyújt jelentős segítséget egy mágnes terápiás készülék, ami a közelmúltban került a kórházunkba. A készülék  ezeknek az izmoknak az összehúzódását váltja ki és ezáltal, megerősíti azokat, egyúttal megérezteti, mely izmokat kell a betegnek tornáztatni. Így a legtöbb esetben helyreáll a vizelet visszatartás képessége. Ilyen gép Magyarországon tudomásom szerint kettő működik, az egyik a kórházunkban.

Elsősorban a rehabilitációs ellátásban részesülőknél fogjuk használni ezt a gépet, ahol a mozgásszervi panaszok kezelése mellett ily módon az enyhe és középsúlyos inkontinenciák kezelése is lehetővé válik. Természetesen kiegészítve a gyógytorna, fizikoterápia, masszázs és egyéb szükséges kezelésekkel.
E mellett több más indikációban is használatos ez a berendezés. Férfiak esetében prosztatagyulladás kezelések kiegészítésénél, merevedési zavarok kezelésében rendkívül jó hatású, valamint az ejakuláció és az orgazmus minőségében is jelentős javulás érhető el ezeknek az izmoknak a megerősítésével. Nőknél vizeletinkontinencia esetén szülés után két hónappal már alkalmazható és itt is jelentős eredményt lehet elérni nemcsak a vizelettartásban, hanem a szexuális életben is.
A kezelés ruhában történik, nem kell levetkőzni, elektródák sem szükségesek. A beteg kényelmesen ül egy kezelő fotelben.

Bárki kezeltetheti magát?
Kontraindikációt képeznek a beteg szervezetébe beültetett fémek és a szívritmuszavar. Tulajdonképpen olyan esetben nem használható, ahol egy MR vizsgálat sem javasolt. A kezelés előtt orvosi célú állapotfelmérés szükséges, hogy biztos legyen az a diagnózis, amire a kezelést adjuk. Urológiai, nők esetében pedig nőgyógyászati vizsgálat is megelőzi a kezelést.
Fitnesz célú alkalmazás is lehetséges, farizom erősítésre, alakformálásra is használható. Ez azonban nem TB finanszírozott, ahogyan a férfiak potenciazavarának kezelése sem.
Ilyen esetben a kezelés költségtérítéses 5.000 forint alkalmanként, eredmény általában legalább 10 kezeléstől várható. A kezelést a kórház magasföldszintjén a Mozgásszervi rehabilitációs osztály, Pelvicenter szakrendelésén végzik és ott is kell bejelentkezni személyesen, vagy hétköznap 10-12-ig 06-25 550-477-es telefonszámon.Lap tetejére


https://e-egeszsegugy.gov.hu

Tájékoztató videó: itt
youtube tájékoztató videó: itt
Adatvédelem: itt


Szent Pantaleon Gyógyszertár
Dunaújváros
Vasmű út 10. (Rendelőintézet)

Tel.: 06 (25) 550-373
Fax: 06 (25) 550-457
Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig
8 - 16 óráigSzent Pantaleon Kórház
Rendelőintézet
Dunaújváros
kommunikacio[kukac]pantaleon[pont]hu
Tel.: 06 (25) 550-550
Fax: 06 (25) 413-640

Korányi Sándor utca 4-6.
2400,Dunaújváros


Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM