Hetedik alkalommal rendezte meg november 15-én a Szent Pantaleon Kórház az elmúlt évek alatt hagyománnyá vált Szent Pantaleon Jótékonysági Bált a Dunaújvárosi Egyetem "A" épületében. 

Dr. Mészáros Lajos főigazgató a bál házigazdájaként a fővédnökök nevében is köszöntötte a nagy számban megjelent vendégeket. Megnyitójában elmondta, hogy e rangos városi eseménnyé vált bál célja a jótékonyságon túl az is, hogy fenntartsa a lakosság, a partner szervezetek részéről az évek alatt kialakult kölcsönös támogató légkört. Ezt elősegíti, ha egy kellemes szórakozási lehetőség keretein belül a kórház munkatársai, valamint a város és környéke meghatározó szervezeteinek, cégeinek képviselői találkozhatnak. 

Az idei jótékony cél megvalósításához csatlakozó támogatók felajánlásaikkal egy tízmillió forint értékű, egyedi tulajdonságokkal bíró lélegeztetőgép beszerzéséhez járulnak hozzá az Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztály részére. A gép az életmentő funkcióján túl, saját maga ad információkat a beteg lélegeztetésére vonatkozóan azok alapján a paraméterek alapján, melyeket mér és észlel a betegnél, ennél fogva átsegíti a beteget – az állapotából eredő igénye szerint – a lélegeztetésből a természetes légzés állapotába. Ezáltal képes az orvosok és ápolók számára a beteg lélegeztetésével kapcsolatos speciális információkat nyújtani, így gyarapítva a szakemberek tudását. Nem titkolt szándék az is, hogy ezáltal az oktató funkcióval rendelkező berendezés által a fiatal pályakezdő orvosok számára is még vonzóbbá váljon a kórház, hiszen ezen a lélegeztetőgépen nagyon sokat tanulhatnak erről a szakterületről.
Ezt követően dr. Jobbágy Lajos orvosigazgató, az Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztály vezető főorvosa is köszöntötte mindazokat, akik hozzájárulnak e korszerű, prémium kategóriás lélegeztetőgép vásárlásához. Kiemelte, hogy mind a betegek, mind a szakszemélyzet nagyon sokat tudna profitálni ebből a beruházásból. E gép szoftverében minden információ, tudás benne van, amit a lélegeztetésről az elmúlt 30 évben megtapasztaltak a szakemberek. Örvendetes lenne, ha nemcsak az interneten vagy konferencián láthatnák ezt a csúcstechnológiás készüléket, hanem az osztályukon, a mindennapi használat során segítene felemelni tudásukat a kor színvonalára.  
A köszöntőket Balla Bence gitárral kísért dalai követték. A programot színesítette egy aukció, melynek keretében Dáma Nógrádi Katalin festőművész által jótékony céllal felajánlott képek kerültek kalapács alá. Az est sztárfellépőjeként a Groovehouse együttes szórakoztatta műsorával a közönséget, a zenés-táncos jó hangulatot pedig egész éjjel a Fun Company Zenekar biztosította a több mint kétszázötven vendég részére. A bál elmaradhatatlan részeként számos értékes tombolatárgy is kisorsolásra került.

A külön felajánlásokból ez idáig összegyűlt összeget a bál és a befizetett támogatói jegyek bevétele 900.000 forinttal növelte. További támogatók által jelzett átutalásokkal együtt hamarosan összesen 7 millió forint fog rendelkezésre állni.

A kórház különböző fórumokon közzétett jótékonysági felhívására december 31-éig jelentkezhetnek és tehetik meg felajánlásukat azok, akik szeretnének hozzájárulni a korszerű eszköz megvásárlásához. 

Köszönjük a résztvevőknek és a támogatóknak, hogy adományaikkal hozzájárultak a sikerhez, továbbá köszönjük a szervezésben és lebonyolításban részt vevő dolgozók munkáját, a megvalósításban részt vevő vállalkozóknak és szervezeteknek pedig, hogy kedvezményes áraikkal segítették a rendezvényt. Köszönet a sajtó munkatársainak, hogy közvetítettek az eseményről.

Dr. Mészáros Lajos
főigazgató


Fotók a bálról a képgalériában

Dunaújvárosi Hírlap - képgalériájábanLap tetejére


https://e-egeszsegugy.gov.hu

Tájékoztató videó: itt
youtube tájékoztató videó: itt
Adatvédelem: itt


Szent Pantaleon Gyógyszertár
Dunaújváros
Vasmű út 10. (Rendelőintézet)

Tel.: 06 (25) 550-373
Fax: 06 (25) 550-457
Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig
8 - 16 óráigSzent Pantaleon Kórház
Rendelőintézet
Dunaújváros
kommunikacio[kukac]pantaleon[pont]hu
Tel.: 06 (25) 550-550
Fax: 06 (25) 413-640

Korányi Sándor utca 4-6.
2400,Dunaújváros


Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM