Október 10-én hagyományteremtő céllal hívta életre városunk önkormányzata a „Sportolj, Dunaújváros!” elnevezésű rendezvényt, amelyet jótékonysági akció is kísér. A csütörtöki esemény két fő helyszíne a Dunaújváros Sportcsarnok és Sportcentrum, valamint a városháza előtti tér volt.

Délelőtt a sportcsarnokban, kórházunk Egészségfejlesztési Irodájának kollégái szűrőprogramokkal vettek részt a rendezvényen, valamint az újraélesztés technikáját mutatták be és a speciális babán gyakoroltatták az érdeklődőkkel. Az ovisok futóversenyében a város 12 tag¬óvodájának mintegy 250 gyereke vett részt, az ügyességi sorversenyekben pedig – a város ismert sportolóinak részvételével – négy korcsoportban 7 általános iskola 260 diákja mérte össze tudását. A 7 középiskolás intézmény 280 tanulója – külön a fiúk és lányok – pedig a labdás sportágakban (foci, kézi-, röplabda) mérhették össze felkészültségüket, ezen kívül volt streetball, azaz utcai kosárlabdaverseny is. Nemcsak az iskoláknak szólt azonban ez a program, hanem szinte korhatár nélkül, valamennyiünknek.
A délutáni programok a városházatéren folytatódtak. Kezdésnek a délelőtti versenyek eredményhirdetése zajlott, majd a „Sportolj és fuss!” öt kilométeres szabadfutásra a korhatár nélkül várták a jelentkezőket. A napot a gyerekeknek és felnőtteknek szóló programok színesítették. Az arcfestés, az ugrálóvár és a mesebusz délutántól várta a kicsiket, a felnőtteket pedig véradásra és egészségügyi mérésekre, tanácsadásra várták a Városháza téri helyszínen. Az este már a koncertek várták az érdeklődőket, majd óriáskivetítőn a Horvátország–Magyarország labdarúgó Eb-selejtezőt lehetett nézni, együtt szurkolni.
A „Sportolj, Dunaújváros!” programhoz kapcsolódó jótékonysági akció mottója: „Sportolva segíts!” Ennek célja az volt, hogy a rendezvény bevételével bárki hozzájárulhasson kórházunk jótékonysági céljához, egy lélegeztető gép beszerzéséhez, az aneszteziológiai ás intenzív betegellátó osztály részére. Az egész nap vásárolható tombolajegyek bevétele, valamint a helyszínen megvásárolható, minden egyes korsó sör árából 50 forint, kórházunk jótékonysági céljának megvalósításához járult hozzá.

A rendezvény fővédnöke Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere, aki 16 órakor mondott beszédet.
A jótékonysági akcióé pedig dr. Dorkota Lajos, a MEKH elnöke, Fejér megye és városunk díszpolgára.

Minden résztvevőnek köszönjük a városi összefogásból számlánkra eljuttatott összeget!Lap tetejére


https://e-egeszsegugy.gov.hu

Tájékoztató videó: itt
youtube tájékoztató videó: itt
Adatvédelem: itt


Szent Pantaleon Gyógyszertár
Dunaújváros
Vasmű út 10. (Rendelőintézet)

Tel.: 06 (25) 550-373
Fax: 06 (25) 550-457
Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig
8 - 16 óráigSzent Pantaleon Kórház
Rendelőintézet
Dunaújváros
kommunikacio[kukac]pantaleon[pont]hu
Tel.: 06 (25) 550-550
Fax: 06 (25) 413-640

Korányi Sándor utca 4-6.
2400,Dunaújváros


Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM